Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Flynn: Kilenc perc

2018. április 16. - BBerni86

Szerelmes, bandás, átverős.

Ginny szép volt, alig 15, már megfordulnak utána a férfiak. De a lány vallásos, imádja a könyveket, nem egy cicababa. Egy nap a könyvtárból tart hazafelé, amikor egy idegen felajánlja, hogy hazaviszi. Ginny vele tart a motorján, de a férfi nem haza viszi, hanem elrabolja. A motoros bandájának táborába viszi, ajándékba a főnökének. Grizz vigyáz a lányra, aki még barátra is lel itt, a korabeli, okos Grunt személyében. Belé szerelmes is tudna lenni, de ő Grizz tulajdona. El kell felejtenie, ami lehetne, és annak élnie, ami van. Grizz és a banda brutális, de Cicc – ezt a nevet adja a lánynak – fontos neki és eléri, hogy szeresse viszont, még össze is házasodnak. De Grizz lebukik, és életbe lép a vészterv. Ginny így tudja meg a döbbenetes igazat mindarról, ami a szeme előtt, bár rejtve történt.

A borító és a fülszöveg alapján valami nagyon mást vártam, valami sokkal rosszabbat. Egy beteges szerelmes regényt, amiben az erőszak váltakozik a nyálas részekkel. De ez a regény nem ilyen. Miért is nem kapott jobb borítót, már az is sokat segítene neki! Mert ez egy jó sztori, majdnem thriller. Talán romantikus thrillernek el is fogadnám…

Alapvetően három történetet kapunk általa: a banda életét, bár ez a legkevesebb. Ginny nem lesz aktív bandatag, ő csak a főnök nője. Lát dolgokat, a regényből lejön a motoros bandák kemény világa, de azért ez nem a Kemény motorosok. Ginny és Grizz szerelmi történetét, ami meglepő, de nem lesz nyálas. Hihetetlen? Kicsit, talán. Érzem benne a Stockholm szindrómát is, de a helyzetben benne is van. Végül, Grunt története is, ami egy reménytelen szerelmi történetnek tűnik, de igazából ez az igazi thriller és borzongás.

És a regény nagy trükkje, ahogy ezt elrejti a szerző minden mögött. Utólag kap minden egy új, más értelmet, ami a kilenc_perc.jpgvége után fog mindent megváltoztatni. Ott van minden, ki lehetne találni, de Ginny nagyon nem jön rá, más a vezető szál, és az olvasó elsikkad felette. Teljesen fejbe vágott az utolsó 2-3 fejezet, még mindig próbálom megemészteni. Imádom az átverős sztorikat, és itt nem esett le, hogy egy nagy átverős történet ez az egész. Hú…

A karakterek is utólag, a csavar ismeretében válnak igazán komplexé. Ginny a legszürkébb, noha ő az elbeszélő.Belecsöppen egy különös életbe és alkalmazkodik. A történetben elsősorban ő a vágy tárgya, és a szerelmi életére van kihegyezve a szála. Nem is nagyon tudtam meg róla mást, minthogy szeret olvasni, és két férfit szeretett életében. Esetleg azt, hogy a túlélése érdekében képes lehunyni a szemét és átverni magát.

Grizz – Jason, de a Grizzly becenév így rövidül le – és Grunt, vagyis Tommy igazából, a két sokkal izgalmasabb figura. Mindketten a szerelemért képesek brutális tettekre, csak mások az eszközeik. Grizz nyers, de tulajdonképpen őszintébb. Kegyetlen, de így utólag meg lehetett érteni, valahol mélyen jó lelke volt. Mentegetni nem fogom, megérdemli a sorsát, de az utolsó részek adnak neki egy kis szimpátiát is. Grunt, ő volt az a karakter, ami a zsánerem. A zseni. Tényleg ott voltak a jelek, egy helyen ki is szúrtam, de hagytam félrevezetni magam vele kapcsolatban… még mindig emésztem is, hogy milyen ő igazából.

A történet pörög, mindenféle események zajlanak benne, unalmasnak nem lehet nevezni. Flynn jó elbeszélő is. És ez a vég… aki nem szokványos szerelmi sztorit akar, ajánlom!

 

Kilenc perc - Mint new adult: 90% jól elkapott karakterek, pörgő cselekmény, döbbenetes csavar a végén.

Szubjektíven: 80% még mindig nem hevertem ki a végét. Kész… szinte thrillerré vált.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5113836100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása