Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Cole: Elfojtott üvöltés

2018. április 23. - BBerni86

Misztikus, szerelmes, háborús, természetfeletti lényes.

Will MacRieve még gyermek, amikor egy szukkubusz miatt elveszti a családját. A nő elvarázsolta, és a kiszabadítására érkező anyja az életével fizetett. Will soha nem heverte ki a tragédiát, Ruelle miatt a farkasát sem tudja uralni. De közeleg az újabb háború, és királyként nem hagyhatja figyelmen kívül a jós valkűrt. Így keveredik ikeröccsével egy boszorkány árverésre, ahol a legnagyobb ellenségének, az őt megkínzó tábornoknak a lányát árulják. Will döbbenten érzi meg, hogy Chloe a párja. A lelke másik fele, az egyetlen, aki a családja lehet. Megmenti a lányt, hazaviszi, és elég gyorsan kezdenek is egymásba szeretni. Will már tervezi, hogyan tegye halhatatlanná a szerelmét. De akkor Chloe halhatatlan lénye feléled, a lány félig szukkubusz. Will egyszerre ölné és ölelné meg, miközben a háború egyre közelebb ér.

Kresley Cole írja az egyik legmenőbb paranormális romantikus sorozatot, aminek a legújabb magyarul megjelent része az Elfojtott üvöltés. (Már 10 fölött jár, különben.) Nagy bánatomra az ifjúsági sorozatát, az Arkánum Krónikákat szeretem jobban, de azokat negyed ilyen tempóban olvashatom. Így vigasztalódom az újabb természetfölötti szerelmes sztorival.

Amit azért tudok kedvelni, mert egy roppant ötletesen kitalált, paranormális, már szinte urban fantasy világban játszódik. Mindenféle természetfeletti lény népesíti be, akik a nagy háborúra készülnek, és a szerelmes szál mellett minden részben folyamatosan mennek a taktikázások és az élet-halál küzdelmek. Van Cole regényében igazi cselekmény, akciójelenetek, nem csak a szerelemi szál – ami különben hangsúlyosabb, de annyira beleágyazva ebbe a paranormális közegbe, hogy elnézem neki a romantikus voltát.elfojtott_uvoltes.jpg

A romantikus voltát is legszívesebben macskakörmözném. Mert nem egy nyálregény stílusában romantikus Cole. Ezek a párok bántják is egymást, küzdenek egymással és egymásért is, nem gyengéd történetek ezek. Most is: halálos ellenfél lánya az egyik fél, ráadásul a leggyűlöltebb természetfeletti lény is. Nem gyengédség meg ártatlanság a kulcsszavak, hanem a szenvedély és a küzdelem, még a szerelemben is.

Még azt is el tudom nézni, hogy ennyi rész után már látom a tipikus cselekményszálakat. Nem az első még sorozaton belül sem, ahol egymás faját gyűlölő pár kerül össze. Anno egy farkas a vámpír arát emésztette nehezen. Abból sem az első eset, hogy egy farkas testvérpár van a középpontban, és folytatható a sztori a fiatalabb fivérrel. De kis cselekménydarabokat is ki lehetne emelni, amelyek már előfordultak.

Cole stílusa menti a menthetőt. Humora van, és nagyon olvastatja magát. Talán mondanom se kell, számomra azok voltak a legszórakoztatóbb részek, amikor a páros ki nem állhatta egymást. Kifejezetten vicces, és ad egy fricskát a nyálregényeknek, ahogy ilyenkor marták egymást. (Ez is elég tipikus Cole cselekményszál.)

A karakterekben is rá lehet ismerni Cole szeretett típusaira, de mivel bírom őket én is, ezért nem is panaszkodom. A pasi sebzett, kemény, de a szíve aranyból van, és mire összecsiszolódnak a párjával, igazi NO1 party lesz. A lány meg minden törékenység és szépség ellenére egy harcos, akit hiba lenne lebecsülni.

A vámpíros rész után újra farkasok voltak – jöhet Munro (Will ikre) is!

 

Elfojtott üvöltés - Mint romantikus: 90% cselekménydús, szenvedélyes karakterek, humoros és játszmás sztori.

Szubjektíven: 75% az egész univerzuma érdekes, viccesek a szituációk, harcolnak is. Elment.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7613853882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása