Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Perry: Ház medencével

2018. május 27. - BBerni86

Nyaralós, gyilkosság felderítős, gazdagok és szépek életes.

Jem Chapman egy ideje nem találja a helyét: a férje kinevezése miatt egy amerikai laphoz fel kellett számolnia londoni cégét és életét. A sok munka miatt Nat keveset van vele, és a nő nagyon szeretne már gyereket is, Nat nem. Békülési ajándékként Nat társbérlettel egy gyönyörű nyaralóba költözteti magukat nyárra. Még állást is talál a nejének: itt él egy neves író, akinek asszisztensre van szüksége. Michael a tavalyi gyilkossági ügyet veszi át újra: Alice, a szépséges fiatalasszony pont abban a medencében fulladt meg, amely Jem bérelt házának kertjében terül el. A nyomozásba Jem az író társául szegődik, és egyre több mocskot bányásznak elő a gazdagok és szépek életéből, azokról az emberekről, akik most Jem barátjának mondják maguk. Alice áldozat vagy elkövető volt? Vagy mindkettő?

Rég akadt már a kezembe Tasmina Perry kötet. Még az Ulpius Kiadó gondozásában olvastam párat, de nem haz_medencevel.jpgigazán az én stílusom voltak. Akad bennük ugyan egy kis krimi, vagy izgalom, de sokkal erősebb a szerelmi szál és a bulvár faktor. Mondhatni, olyan regényeket ír, melyek kimerítik a csajos strandkönyv fogalmát.

Nagyon röviden a Ház medencével is egy ilyen strandkönyv. Annak jó is.

A történet pont azt tartalmazza, amit egy ilyen regénytől elvárunk. Van benne egy rejtély: Alice megfulladt. Valaki bántotta, vagy baleset volt, esetleg öngyilkosság? Ennek a nyomába ered a hősnő, akinek van egy magánéleti gondja. A házassága, ami kezd zátonyra futni. Ráadásul egy másik férfi is színre lép, az író Michael, akiben megvan az, amit a férjétől már nem kap meg. A nyomozás során pedig a bulvár világba kapunk betekintést: Alice életén keresztül szerelem, zsarolás, szex kerül terítékre.

Már ebből is látszik, hogy a történetben nem a krimi a leghangsúlyosabb. Nem is úgy nyomoz a páros, mint a nyomozók tennék. Pletykákat hallanak, beszélgetnek, semmi törvényszéki bizonyíték vagy bármi hasonló. Az sem logikus, ahogy rájönnek a dolgokra. Közben valaki elszólja magát, ők meg kombinálnak. Nem voltam oda érte. Ellenben a ki-kit szeret és kivel csalja meg a párját, nagyon pörög benne.

Az viszont sokat tesz hozzá, hogy egy olyan luxusvilágban játszódik, amit legfeljebb a filmeken látunk, de nem az életben. Minden sokkal ragyogóbb attól, milyen a környezet. Működik a bulvár faktor: van abban valami izgalom, hogy megleshetjük, a gazdagok hogyan élnek. A szerelmi téma is csak ehhez tesz hozzá.

A szereplők is illenek ebbe a környezetbe. Jem lóg ki innen, aki dolgozni akar, hasznosnak lenni. Michael érti meg őt, aki szintén elhivatott. A többiek beleolvadnak a luxus világba, ahol a bűnöket is másképpen mérik.

Valahol ez Jem és Nat házasságának is a végítélete. Nat ebbe a világba akar tartozni, míg Jem marad a realitás talaján. Egyszerűen mást akarnak az élettől – de amilyen egyszerűen leírom ezt most, olyan nehezen jönnek rá a könyvben.

Hiányzott nekem egy szereplő, akivel szimpatizálhattam volna. A gazdagokat negatívan ábrázolja. Az pedig nem tetszett, ahogy Nat és Jem kapcsolata vergődött, majd véget ért.

Egyszer el lehetett olvasni, de nem igazán a zsánerem. Strandkönyvnek korrekt.

 

Ház medencével - Mint strandkönyv: 80% krimi, románc, sok bulvár – szórakoztató stílusban, könnyeden.

Szubjektíven: 50% sok szál alakulását nem szerettem, és több krimivel jobban tetszene.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8614004714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása