Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Moseley: Álmaim őrzője

2018. június 24. - BBerni86

Kamaszos, első szerelmes, családon belüli erőszakos.

Amber és Jake rettegnek az apjuktól. Tudják, ha kicsit is az útjában vannak, bántja őket. Egy vacsoránál a 8 éves lányt a falhoz vágja a férfi, majd a segítségére siető nejét és fiát megveri. A lány magát vádolja, éjjel sír, képtelen elaludni. A szomszéd fiú és egyben Jake legjobb barátja, Liam bemászik hozzá és megvigasztalja. Vele alszik. Ez a szokásuk titkon évekig megmarad: Amber csak akkor nem álmodik rosszat, ha Liam mellette van. Aki 18 éves korára a környék szívtiprója, de mindig Amber hű barátja. Amikor a lány vonzódni kezd hozzá, hamar ők a tökéletes szerelmes pár: Liam rég erre várt. A lány túlféltő bátyja is áldását adja a párosra. Minden szép lehetne, de az apjuk visszatér a környékre egy új családdal. Ambernek szembe kell néznie a legnagyobb félelmével, hogy jövője lehessen a szerelme oldalán.

Komolyan nem tudom, minek olvasok ilyeneket. A kamaszos fájdalmas zsánert sajnos szeretem, és mindig reménykedek, hogy rábukkanok egy igazán jóra. Az Álmaim őrzője ugyan a fülszöveggel nem tűnt túl ígéretesnek, de esélyt kapott tőlem. Nagyon hamar rájöttem azonban, hogy ez nem az, amit kerestem.almaim_orzoje.jpg

Már az elején, az első két fejezetben teljesen nyilvánvaló, hogy ez egy nyálregény. A könyv teljes első fele nem szól másról, mint Amber és Liam mennyire szeretik egymást, mennyire összeillenek és a szerelem mennyire gyógyír mindenre. A konfliktusok annyira beleerőszakoltak, hogy nem is jelentenek igazi akadályt. Pl. olyan könnyen jönnek össze, hogy egy este Amber megcsókolja a fiút, aki visszacsókolja, és máris kapcsolatban vannak. Jön is a nagy vallomás, hogy mindig is őt szerette, kiskoruktól kezdve, csak azért csajozott annyit, hogy valahogy próbálja kivárni, amíg Amber is a szerelmet, nem a barátot látja benne.

Utána olyan idióta veszélyhelyzeteket kapnak, mint a bujkálás Jake elől. Most komolyan? A legjobb barátja, mégis, kire bízhatná a kishúgát, ha nem a legjobb barátjára? Vagy, eddig Liam minden legyet röptében is megdöntött. Most, hogy barátnője lett, arra kezdenek fogadni, ki tudja elsőre elcsábítani. Annyira gyerekes, buta az egész, nyakon öntve a nagy szerelmes jelenetekkel, hogy legszívesebben nem is olvastam volna tovább.

De akkor visszajött a bántalmazó apa, aki magának akarja a lányát. Mondanom se kell, nem az apja akar lenni. Hanem a rabtartója és szeretője, a saját lányának. Annyira beteg az egész, hogy leírhatatlan. És utálom, ahogy kezelik. Senki nem mond semmit, magukban akarják intézni, ahogy gyerekként is kidobták, elfelejtették. Amivel elérték, hogy mással folytassa a szadista dolgait. Itt ugyan elintézik így, és jöhet a happy end, de annyira rossz üzenetnek érzem ezt! Nem szabad ezt hagyni, börtönbe kellett volna küldeniük!

A happy end is gyomorforgató és hiteltelen. Amber 16 évesen elköltözik a barátjával új városba – komolyan? Úgy van megírva, mintha ez 22-25 évesek sztorija lenne, de itt csak 16 és 18 éves kamaszok vannak! Olyan végezetes és tökéletes nagy szerelembe, ami a mesébe sincs. Azt még nem is írtam, hogy a végére kiderül, hogy Liam hoki sztár. Ennek egy 400 oldalas könyv utolsó 20 oldalán kell kiderülnie? Mintha csak azért tette volna bele az írónő, hogy indokolja, miért költöznek és lesz sztár és gazdag Liam, vele Amber is.

Nagy csalódás, ezt nem is ajánlom senkinek. Találtok ennél messze jobbat is!

 

Álmaim őrzője - Mint YA: 30% az eleje nyálas lánymese, a második felébe próbál dráma is lenni – túlírt.

Szubjektíven: 25% az első részén szabályosan szenvedtem, a vége jobb. De így is csak mese.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5314061207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.25. 23:17:57

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása