Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2018. április 18. - BBerni86
  • A nácik csak úgy hívják a pasast, hogy Batman.
  • Világos. Baseballütő – to bat, mint ütni.
  • Nem a nácit, hanem az ügyvédet.
  • Nahát, ez érdekes. Vagyis jóképű, gazdag, elbűvölően elmebeteg, kockás hasa van és állati jó kocsija? (Nesbo: Vörösbegy)

 

  • A városoknak jogukban áll megszabadulni a nemkívánatos elemektől.
  • Nemkívánatosak a turisták? Mit fog ehhez szólni a Kereskedelmi Kamara? (Child: Nincs mit veszítened)

 

A komforthoz azért megvolt minden. Víz a falakban bőséggel, gáz a levegőben, nem is egyféle, villany pedig, akár a mesében: egyszer volt, hol nem volt. (Nyulász: Két kör borsöröcske)

 

Kinyitom az ujjaimat, és lenézek a téglatest alakú, kétes tárgyra. Olyan apró, és mégis mekkora hatalommal bír… Képes a jóvátételre, képes a rombolásra. Ha jobban belegondolunk, olyan, mint a hazugság. (Cleveland: Tudnom kell)

 

Rájöttél-e már, hogy bajaink hasonlóak a ti bajaitokhoz, hogy személyiségünk a ti személyiségetek tükröződése, igaz, leegyszerűsített formában? Szánod, szereted vagy gyűlölöd a kutyákat, csak mert saját emberi mi voltod fedezed fel bennük? Ezért élsz vissza a nevünkkel? Nem csak saját magatokat sértegetitek ezzel? (Herbert: Préda)

 

Ártatlan voltam. Abban az első évadban belehabarodtam mindenbe, amit megláttam. Minden pirkadat felért egy teremtéssel: felhág a fény és életet hoz magával. Meg akartam merülni benne, belebonyolódni a földbe, besegíteni a szántókon. Lehet ennél nagyobb cél? Amit előtte láttam, semmi nem tett boldogabbá. Inkább éreztem magam angyalnak, mint állatnak. (Crace: Az utolsó aratás)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6313839722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása