Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Pollard: A kis francia panzió

2018. július 07. - BBerni86

Talpra állós, romantikus, nyaralós, vállalkozást fejlesztős.

Emmy és Nathan kapcsolata ellaposodott, amit a lány érez is, és szeretné rendbe tenni a dolgaik. Elcsalja magával a barátját egy francia nyaralásra. Arra azonban nem számít, hogy amikor vacsora mellett a háziúr szívrohamot kap, Emmy rohan segítségért, egymásba gabalyodva találja a barátját a háziasszonnyal. Mi több, Nathan és Gloria le is lépnek együtt, otthagyva a lányt a beteg Rupert mellett. Emmy, míg szíve törött, igyekszik beszállni a panzió életben tartásába, egyre jobban megszereti a helyet. Rupert nagyon jó barátja lesz, a helyes kertész kapható egy kis flörtre, és van itt egy Alain nevű könyvelő is, akinek nagyon szép arany pöttyös szeme van… lehet, hogy minden kérdésére itt van a válasz, és érdemes lenne gyökeresen megváltoztatni az életét?

Valahol ilyen az a női regény, amit az én gyomrom is bevesz. Van benne szerelem is, érzelmes részek is, de mellette tartalma is akad. Nem a szerelem a fő téma, és nem a szerelem fog megoldást hozni a hősnő minden kínjára – bár szerelmes is lesz. Ha szavaznom kellene a nyálregények, és e között, nem lenne nehéz a választás.

Még úgy is tetszett, és érzelmileg-értelmileg értelmesnek találom a történetet, hogy nem minden cselekményszál a_kis_francia_panzio.jpgtetszett. Ez egy történet arról, hogy egy megcsalt nő hogyan talál újra magára, és a folyamat közben fontos döntésekre is megérik. Teljesen megtörik, dühös, de gyászol is. Mi kell neki? Hogy újra vonzónak érezhesse magát. Hogy értelmes elfoglaltsága legyen. És aztán komolyabb érzelmekre is képes lesz, megváltoztatja az életét is.

Nekem nem tetszett, ahogy a huszonéves kertésszel vigasztalódott, de teljesen érthetőnek találom. Kifejezetten érdekesnek találtam, ahogy a nő maga is ellenszenvezik azzal, amit csinál. De szüksége van arra, hogy valaki szépnek lássa – a kertész ilyen karakter. Emmy hamar véget is vet a románcnak, és meg is beszélik, hogy ez nem érzelmi kapcsolat, csak sebtapasz volt neki. Kellett szerkezeti szempontból is, mert az hiteltelen lenne, hogy egy 5 éves kapcsolat után könnyeden szerelmes lesz másba. Az nyálregényes lenne – itt megvan a gyógyulási folyamat, és nagyon szépen megvan a különbség a Ryan flört és a komolyabb kapcsolat között Alain esetében.

Nagyon jó a hangulata a regénynek, annak ellenére, honnan indul. A csalástól és a tönkrement kapcsolatoktól. Bár megélik a fájdalmuk és dühük is, mégis, valahogy kedves és bájos az egész történet. A humoros elemek sokkal maradandóbbak, meghatározóbbak, mint a keserű részek. A cselekmény helyszínéről nem is beszélve. Aki járt már a Loire völgyben, annak nem kell ragoznom. Francia vidéki báj, de elég közel van Párizs is.

Szimpatikus szereplőket szerepeltet, akikért szoríthat az olvasó. (Jó, a két csaló nem szimpatikus, de ők hamar eltűnnek a színről, és mondhatni, megfizetik tetteik árát.) Jóindulatúak, kedvesek, de esendően emberek is. Lehet velük azonosulni, mert nekik sem happy end az élet, gondjaik vannak, félelmeik. Csak ők túlélnek, megoldást keresnek, így akár erőt meríteni is lehet belőlük. Talpra lehet és kell is állni!

Cseppet felnőtt mese is, mert Emmy végül nagyon a helyére talál, nem kevés szerencsével is.

De egy olyan mese, ami emberi is mellette, és pozitív az életszemlélete. Jó volt olvasni.

 

A kis francia panzió - Mint női dramedy: 85% cselekmény is van, de lelkizős is. A karakterek mélyülnek. Stílusos.

Szubjektíven: 70% Loire völgy? Jöhet! A cselekmény ugyan túl csajos nekem, de átéreztem.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1214095637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása