Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Logan: Hazugságok

2018. szeptember 09. - BBerni86

A héten megint jobbakat olvastam, mint amilyen filmeket láttam. Így most széles választékból húztam egyet, amely kifejezetten tetszett a héten. Nézzük alaposabban T.M. Logan thrillerét, a Hazugságokat!

(A történet annyira összetett, hogy a címnek megfelelően a hazugságokra koncentráltam, és nagyon egyszerűsítettem e köré a cselekményt. A regény sokkal csavarosabb, mint ahogy vissza akarom és tudom adni.)

s1.jpgJoe Lynch a kisfiát fuvarozza haza, amikor a gyerek, aki az autók megszállottja, észreveszi az anyja kocsiját a forgalomban. Addig nyaggatja az apját, amíg Joe hajlandó a nejét követni, hogy Will köszönhessen az anyjának. Egy hotelbe jutnak, ahol szemtanúja lesz, ahogy Mel egy barátnője férjével vitázik indulatosan. Kihúzza onnan a gyereket, majd beszélnek otthon.

A mélygarázsban azonban Ben észreveszi őket, és most beleköt Joe-ba. Aki nem akar ugrani a provokációra, amire Ben lökdösni is kezdi. Azt mondja, Joe teljesen vak, hogy semmit nem vesz észre. Joe meglöki a férfit, aki a földön köt ki, bevert és vérző fejjel. Joe maradna segíteni, de akkor Will is rosszul lesz. A kisfiú asztmás, és nincs a kocsiban as3.jpg gyógyszere. Otthagyja Bent és rohan a gyerekkel haza, a gyógyszerért.

Az este hazatérő neje megnyugtatja: Beth is telefonált már, Ben hazaért. Ugyan rossz kedve volt, és indulatos, de nem volt baja. Neki sem viszonya van a férfival, munkamegbeszélés volt. Ben árulót sejt a cégében, akit Melnek kellene megtalálnia. Joe hisz is neki: a családjukban Mel a fő kenyérkereső. A nő okos és szép, Joe nem is érti, miért érte be vele. De működnek együtt, és Joe nem bánja, hogy ő maradt otthon a fiúkkal. Most, hogy Will kisiskolás, ő is visszament tanítani, ha csak s5.jpghelyettesként is.

Ben eltűnik, Beth is rajtuk keresi a férjét. Mel kénytelen bevallani, hogy igazából bonyolultabb a történet és Ben nem munkát ajánlott neki. Egy részeg bulin csókolóztak, a nő azonnal visszakozott, de Ben azóta nem száll le róla. A hotelbe is azért hívta, hogy elcsábítsa, de Mel elhajtotta. Lehet, hogy annyira elege lett a feleségéből, hogy lelépett? Joe a nőnek hisz, de aggasztja, ami a neten történik. Elhagyta a mobilját a mélygarázsban, és valaki onnan írogat a profiljára, és úgy állítja be, mintha haldokolni hagyta volna ott Bent. Jelszót cserél, de valami nem stimmel.

Kiderül, hogy Mel hazudott. Bennek semmi nyoma, és a holmija közt kutató Beth ráakadt a férje titkos mobiljára. Tele van szerelmes üzenetekkel, amelyeket Mellel váltottak, és hatalmas gyűjtemény van a telefonon Mel pucér képeiből is. Joe döbbenten nézi őket, de a nejének megvan a válasza: igen, hazudott. Viszonyuk volt, azon a partin kezdődött, nem visszakozott a csók után. De már vége, szakítani voltak a hotelben.s6.jpg

Joe megbocsátana, bár attól tart egy kicsit, mi van, ha Will nem is az övé. De Mel állítja, a fiuk a kettejüké, és Joe ebben hinni is akar. A vértől függetlenül Will a fia. De akkor a rendőrség is rászáll. Őt gyanúsítják Ben eltűnése miatt, mintha a féltékeny férj végzett volna a neje szeretőjével. Joe rádöbben, hogy a rendőrség nem fogja az igazat kideríteni, neki kell nyomoznia és kiderítenie az igazat. Lenyomozza Joe nyomait, aki sms-ben utasítgatja is, de mire a nyomára akadna, rátámadnak és nem éri utol a férfit.

Lenyomozza viszont a másik férfit, akivel Mel megcsalta, még az egyetemi éveik alatt, amit eddig nem is vett komolyan.

Ahogy a rendőrségi ügy komolyodik, az ügyvédje is magára kezdi hagyni, erőszakosabban kezd nyomozni. Ben anyjához is elmegy, aki szerint Ben soha nem verte a feleségét, amit Beth állít. Szerinte Beth a rossz házastárs, s2.jpgaki a fiában csak a pénzét szerette. De Joe innen is menekülni kényszerül, az asszony ráhívta a rendőröket.

Kínjában a képeket nézegeti, Ben mobilján. Az egyik képen megakad a szeme és elindul számon kérni Beth-t. És ott szembesül vele, hogy mindig is ketten verték át. Beth és Mel.

Amiket Mel régi barátjától hallott, most értelmet nyer. Mel soha nem Bennel csalta, hanem Beth volt a szerelme. Kamaszként fellángolásként, majd azon a partin újrakezdték. Egy ideje tervezték Ben meggyilkolását, és az a baleset a kezükre játszott. Joe ideális bűnbak lenne. Beth megölte a férjér, és mindent rá akarnak kenni. As4.jpg besétáló kamaszlány, Alice menti meg Joe életét. Hallotta és felvette, amit az anyja bevallott. Elküldi a rendőrségnek.

Joe túléli a lőtt sebet, és a fiának örülve éli tovább az életét, akinek nem mesélte el, milyen volt igazából az anyja.

Ahogy fentebb is írtam, ez az egyszerű változat, a regény ennél sokkal csavarosabb, de nem akartam több oldalon át mesélgetni, a lényegre szorítkoztam. Nekem tetszett, tudom ajánlani nektek is!

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5514228297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása