Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Félbehagyott sorozatok

2018. december 11. - BBerni86

Vagy inkább nem, mert agybajt kapsz, hogy nem olvashatod végig, mert nem adják ki a folytatást magyarul? Mindenesetre ezek szerethető, jó sztorik, aminek egyre csak várjuk az új részeit... Mert persze mindnek olyan a vége, hogy kapard a falat a folytatásért...

5: Caine: Morganville-i vámpírok - egy ifjúsági, vámpíros, természetfeletti szerelmes sorozat, ami félbeszakadt, morganville.jpgkét rész után. Morganville különleges város, mert itt a természetfeletti is létezik. Hősnőnk ide érkezik egyetemre, ami nem indul könnyen a számára: csodagyerekként évekkel fiatalabb a többieknél, és törékeny is. Miután a kollégiumba a méhkirálynő rászáll, egy különös kis csapathoz költözik be az Üvegház nevű különös épületbe. A lakótársai között akad egy házhoz kötött félig szellem, félig vámpír srác, egy darkos kinézetű lány, meg egy szívtipró, aki megdobogtatja a szívét. Akaratukon kívül keverednek bele a halhatatlanok játszmáiba, és nagyon hamar nem az lesz a legnagyobb kérdés, hogy sikerül egy féléves vizsga. Már az élet a tét.

4: Mead: Vérvonalak - a Vámpírakadémia szerzett annyi rajongót, hogy a kiadó megpróbálkozott a sorozat vervonalak.JPGmellékszereplőjének saját sorozatával is. Ez viszont nem jött be, így a 6 részből egy jelenhetett meg - noha szerintem páran elolvastuk volna Sidney történetét is szívesen, főleg, ha mellékszerepeltek a Vámpírakadémia hősei. Miután Lissa királynő lett, a húgát életben kell tartani, mert a Dragomir családból csak akkor lehet királynő, ha nem Lissa az egyetlen Dragomir. Így a lány folyamatos életveszélyben van, hiszen az ő megölése lenne Lissa trónfosztásának leggyorsabb módja. Sidney szegődik védelméül, aki így tanulmányozhatja a lélek felett hatalommal bíró vámpírokat is, és a kötést, ami a hercegnőt is életben tartja. Középiskolai balhék, természetfeletti problémák, és persze szerelmi szál is akad.

3: Rossi: Végtelen ég alatt - ifjúsági disztópia, trilógia, aminek az első része jelent meg. A jövő világában r3_7.jpgjátszódik, amikor a Földet a felmelegedés és természeti katasztrófák szinte teljesen lakhatatlanná tették. Hősnőnk egy modern nagyváros lakója, annak minden technikai csodájával. De amikor egy tűz miatt kint reked, kénytelen annak a kívül élő fiúnak a segítségét kérni, aki mélyen megveti a városiakat. Míg ők egyre közelebb kerülnek egymáshoz, a kint világa is feltárul. Ahol az embereknek kifejlődött egy különleges érzéke, pl. a saséhoz mérhető látás, vagy a kutyáénál is jobb szaglás, ahol nem csak a mindennapi életben maradásért kell küzdeni, de a rájuk támadó városiakkal és emberrablókkal is fel kell venni a harcot. Mindkét fiatal múltjában akad családi tragédia, amit talán együtt könnyebben megoldhatnak.

2: Davidson: Egy haláli szingli meséi - angolul nagyon sok része van, nekünk meg jutott belőle egy rész. Pedig covers_157664.jpgez humoros volt, ötletes, és volt benne ötlet is. A történet szerint adott egy helyes, nagyszájú lány, aki arra ébred, hogy vámpír lett. Azonnal az események sűrűjében találja magát, mert persze a vámpírlétről fogalma sincs, de egy ősi jóslat szerint ezeréves uralma lesz királynőként a királya oldalán. Amely címre akad bőven jelentkező, és az egyiküknél nagyszájúbb, idegesítőbb vámpírt hősnőnk el sem tud képzelni. Vicces jelenetek a vámpírlétről, de a játszmák miatt ármányok és kalandok is vannak, és ez a szerelmi románc nyálas helyett humoros. Szerintem egy jobb címmel és főleg, egy ütősebb borítóval nagyobb sikere lett volna, mert tartalmában nagyon jófajta.

1: Randall: Hyperversum - amiért legjobban fáj a szívem. Egy történelmi, de modern sorozat, megcsavartcovers_24740.jpg időutazós szállal. Mivel eredetileg olasz, ezt még angolul se tudom elolvasni... De inkább a cselekményről mesélek: van pár fiatal, akik rá vannak kattanva egy Hyperversum nevű játékra. Nagy történelmi csatákat játszhatnak újra, teljesen hitelesen és életszerűen. A főszereplő mostohatestvér páros igazi megszállott, az idősebb, Ian ráadásul történésznek készül, és a játék korából írja a doktoriját. Baráti társasággal ülnek le játszani, amikor lecsap a villám. Beléjük. Mire magukhoz térnek, ismeretlen helyen vannak. Döbbenten fedezik fel, hogy a játék korszakába kerültek vissza, egyenesen a középkorba. Miközben próbálják megkeresni egymást, hazajutni, valahogy életben is kellene maradniuk. A helyzetet nehezíteni kezdi, amikor Ian egy politikai játszmába is belekeveredik, és élete szerelmét pont abban a hercegnőben fedezi fel, akiről egy miniatúrát már a jelenben is tanulmányozott. Van benne háború, mindenféle ármányok és kalandok, nem nyálas szerelmi szál. És egy olyan befejezés, hogy komolyan gondolkodtam azon, hogy a sorozat második része kedvéért olaszul kellene tanulnom.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4514466762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása