Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

2019. március 03. - BBerni86

1_5.jpg- Simmons: Dermesztő nyár

Elm Haven, kisváros 1960-ban. Ahol a srácok nyári szünetben szabadon bringáznak, kalandoznak. A jó barátok, Mike, Duane, Dale, Lawrence, Jim és Kevin is pont ezt tervezik.

Ám valami megváltoztat mindent: az egyik osztálytársuk, Pufi eltűnik. Sokak szerint megszökött, de a srácok tudják, hogy mindent hátrahagyva nem ment volna el. Mivel a rendőrség másfele kutakodik, ők megfogadják, hogy kiderítik mi történt.

Külön-külön kutakodnak, elosztják, melyik felnőttet ki figyeli meg. Jim az iskolát figyeli meg, amikor valami gyanúsat lát. Felmászik, leselkedik, de meglát valamit, annyira megrémül, hogy lezuhan. Szerencsére a kukába esik, túléli, de 2_13.jpgsúlyosan megsérül. Az emlékeit is elveszti.

A többiek is mind természetfeletti jelenséget tapasztalnak, megijednek. Holtak járnak köztük, mintha vadásznának is rájuk.

 Duane a könyvtárban kutakodik, és kinyomozza, hogy a városban van egy régi harang. Még a Borgia család rendelte, állítólag ókori egyiptomi ereklyéből készült. És különleges módon kell táplálni. Életek, lelkek, fájdalom kell neki. Cserébe a gazdáinak hatalmat biztosít.

De mielőtt a többiekkel megoszthatná a felfedezésit, végeznek vele. Balesetnek beállítva, mintha beleesett volna egy mezőgazdasági gépbe. A többiek azonban megtalálják a jegyzeteit, és tervet szőnek. Több holtat is felismernek, és rájönnek, hogy szentelt vízzel harcolhatnak ellenük.

A felnőtteknek nem szólnak - egyszer próbáltak a paptól segítséget kérni, nem lett jó vége. Összecsapnak, és egy robbantással minden rémmel végeznek.

oroszlan_es_godolye.jpg- Hunyady: Oroszlán és gödölye

Budai Nagy Antal és a lázadók megszorongatják a nemesek, akik felmérik, hogy csak egy trükkel nyerhetnek. Tudják, hogy Ilona Antal gyengéje, őt küldik oda a béke ígéretével.

Ám közben csapdát állítanak, lecsapnak. Lemészárolják a parasztokat, Antal is itt hal meg.

Galagonya túléli, de súlyos sebbel. A szerelme, Rézi próbál segítséget szerezni. A nővért kéri meg, keresse meg a férfit. Ahogy leírja neki, a nővér a kisfiára ismer, akit csecsemőként ragadtak el tőle a bátyjai, akik a szerelmét, a fia apját is elveszejtették. Ő talál rá, álruhába rejti, majd Rézivel segítenek a gyógyulásba.

1 évvel később Rézi, Galagonya - aki már az igazi nevét, a Lackót is használhatja - a férfi anyja és a pár csecsemő fia szépen élnek vidéken. Egy koldus jön hozzájuk, aki Budai Nagy Antalról kérdezi őket. Amikor Antal halálát mondják el neki, elrohan. Már nem ismerik fel benne a gyönyörű Ilonát, aki a férfi halála után megőrült. Az sem segített, hogy a püspök meg akarta erőszakolni, de a szerelme lefejezett fejének látványa megőrjítette a nőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3814664167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása