Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Közelgő Vihar

2019. május 05. - BBerni86

5_17.jpgCasey minden álma, hogy egy napon megnyerje a Badminton lovas versenyt. Esélye azonban nincs: lassan betölti a 16-ot, az apja munkanélküli volt tolvaj, nem rég tanult meg lovagolni is, és saját lova sincs.

Egyszer az apjának tartanak hazafelé, amikor Casey szívszorító hangot hall meg. Egy ló szenved, akit éppen a vágóhídra akarnak vonszolni. Nagyon küzd, a szállítóknak meggyűlik vele a baja. Casey segíteni akar neki, kész megvenni a lovat. Ők oda is adják, csak kérik a pénzt, ami a lánynál és az apjánál van. Ami pont egy dollár, de cserébe elvihetik a sérült, 2_29.jpghaldokló állatot.

Casey munkahelyére, a lovardába viszik, ahol a lány egy hetet kap. Ha addig nem lesz jobban az állat, el kell altatni. Casey öreg, hippi barátnője ismer egy orvost, van egy titkos szere, és a ló lassanként elkezd felépülni. Kiderül, remek a várvonala, ő is csodás állat, csak éppen a tulajának elege lett belőle, hogy csak vitte a pénzt. Mert hiába minden jó tulajdonsága, ha nem hajlandó versenyezni, még a boxból se jött ki.

Casey megkezdi vele a készülést, barátnője, aki egykor szintén lovas volt, lesz az edzője. Egy titokzatos jótevő havonta küld neki pénzt, és Casey is sokat dolgozik. Az első 3_25.jpgversenyén nagyon hátul végez, de találkozik példaképével, a 17 éves lovas csillaggal, és a lány stábjából egy fiúval. Peter 17 éves, az apja patkolókovács és Peter tőle tanulja a szakmát. Casey megtetszik neki, és a lovakat is nagyon szereti, így ő lesz Vihar kovácsa.

A hónapok telnek, Casey egyre jobb versenyeredményeket produkál. Peter a legjobb barátja. A lánynak sikerül bejutnia a Badmintonra is, de éppen akkor az apja eladja Vihart. A vetélytárs apja félre is vezette, és a férfi jót akart. Casey, az apja és az öreg hölgy összefognak. Sikerül visszaszerezni Vihart egy múltbeli titokkal - az üzletember segített annak idején kisemmizni a hölgyet a csaló férjének - de a ló súlyosan sérült. Mindent megtesznek, hogy a versenyre egészséges legyen és formába hozzák.

Erre az időre Casey már rájött, hogy Peter több a számára, mint barát. De túl sokat 4_23.jpgvárt: a fiú ugyan szakított a barátnőjével, de megsúgta a lánynak, azért mert rájött, hogy másba szerelmes. Mire Casey reménykedne, meglátja a fiút egy helyes szőke lánnyal. Fáj a szíve, de a versenyre koncentrál.

A vetélytársnője nagyon jól indít, de amikor egy akadálynál leesik a lóról, ostorral megy az állatnak. Már a világ is tudja, hogy a felszín alatt mennyire gonosz az a lány.

Casey jól megy, de túl sok a hátránya. Nem akarja meghajtani Vihart a győzelemért, örül a részvételnek is. De Vihart nem lehet visszafogni. Majd beledöglik, de végigszáguld a pályán a lányért. Casey lesz a Badminton valaha volt legfiatalabb nyertese.

Már otthon, este nem bír aludni, és összefut Peterrel. Kiderül, a szőke lány az unokatestvére. Mindig is Casey volt, akit szeretett. A lány megcsókolja, és már kézen fogva mennek be a győzelmet ünnepelni a családhoz.1_18.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1614804964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása