Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Chakraborty: Bronzváros

2019. június 06. - BBerni86

Új világban boldogulós, hatalmi harcos, mágikus.

Nahri nem gondolta magát különlegesnek, csak volt pár képessége, amelyek segítettek neki boldogulni Kairó utcáin. Érzéke volt a gyógyításhoz és a mágiához. Ám egyszer megidézett egy dzsinnt, aki eléggé meg is sértődött, amikor dzsinnek titulálta őt. Dara világosítja fel a lányt róla, hogy nem egyszerű ember. Egy kihaltnak hitt mágikus család leszármazottja ő, akinek a tűz népe között a helye. Sokan akarják a halálát, csak a dzsinn bronzvaros.jpgtörzsek ősi bronzvárosában, Dévábád falai között lehet biztonságban. Ám itt is harcolnia kell a lánynak, harcosával az oldalán: az uralkodó törzs a saját céljaira akarja használni, ahogy a saját népe is politikai reményeket köt hozzá. Pedig ő nem akarta ezt a hatalmat, mégis bele kell mennie a trón és hatalom véres játszmájába.

Sikerregény, amely jól szerepel a különböző díjkiosztókon is, és a közönség is nagyon szereti. Méltán, többek között én is nagyon rákattantam. Ebben minden megvan, amit kívánni lehet egy fantasy történettől.

A világa kellően egzotikus és komplex. Egy letűnt korba visz vissza, és ott is a hétköznapok mögé vezet. Az emberek élik a maguk életét, a mágia halványan van csak jelen benne. De létezik, csak elzárva tőlük. Ebbe a világba nyer betekintést a hősnő, és akarata ellenére lesz benne fontos szereplő. Az ősei miatt túl sok mindent jelent a puszta személye is, anélkül hogy az számítana, ő saját jogon kicsoda.

Hatalmi harcok dúlnak, több színtéren is. Van egy nagy közös ellenség, aki ellen minden törzs össze tud fogni. Ugyanakkor a törzsek sem egységesek: volt egy háború, melyben megfosztották az uralkodókat és törzsüket a hatalmuktól. Nahri ennek a családnak az utolsó sarja, és a népe vele reméli a felemelkedést a mélyről, ahova taszították őket.

De vannak ember – dzsinn félvérek is, akiket itt ugyan megtűrnek, de kifejezetten rossz körülmények között élhetnek. Azon a téren is készül valami a mélyben.

Mindenkinek vannak hátsó szándékai, titkos játszmái. A lánnyal együtt mi is belecsöppenünk, és sodródunk az eseményekkel.

A történet hoz mágikus kalandokat, harcokat, a fentebb már említett rejtett és nyíltabb politikai játszmákat, de van érzelmi része is. Nahri kötődik, mondhatni, szereti az elátkozott harcosát, miközben az uralkodó család egy érdekházassággal akarja magához kötni. A Bronzváros egyáltalán nem szerelmes regény, de érzelmi téren is nagyon összetett. Van jószívű herceg, aki egyszerre akarja megváltoztatni a világát és a trónörökös testvérének hű öccse lenni. A trónörökös, aki látszólag falja a nőket és élvezeteket, de igaz érzelmeket egy olyan személy felé érez, amit titkolnia kell. Ki az ellenség, ki a barát? A sok hátsó szándék, titok miatt folyton alakul.

A regény tele van fordulattal és váratlan eseményekkel. Komplex, szórakoztató sztori, ami bevezet minket ebbe a világba. Kaptunk belőle egy jókora szeletet, de érezni, hogy ez még csak a kezdet. Mozgásba lendültek most az események, de majd a következő részben látjuk a következményeket és a kimenetelüket.

A borítója is szép lett, de ez nagyon tartalmas szórakozás is. Kérem a folytatást is!

 

Chakraborty: Bronzváros - Mint fantasy: 90% komplex világa van és emlékezetes szereplői. Összetett a cselekménye is.

Szubjektíven: 95% megfogtak a szereplők, a történet, a kötet univerzuma. Várom a folytatást!

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9514881862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása