Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

2019. július 28. - BBerni86

- Nugent: Mit tettél, Oliver?

Kiderül, Oliver egész életében a származását titkolta. Az apja misszionárius pap volt, akinek viszonya lett egy bennszülött nővel. Oliver ettől a fekete asszonytól született, de a nő meghalt, és a papnak távoznia kellett a botrány miatt. Ezért is vetette meg a fiát: ugyan fehér lett a bőre, de a bűnére emlékeztette. Oliver már kamasz, 1_40.jpgamikor megtudja az igazat, és egész életében titkot fog tartani.

Nem akar gyereket sem, ezért. Amikor az egyetemi barátnője teherbe esik, pénzt ad neki abortuszra. A lány mégis megszüli a babát, aki a nagyanyja fekete bőrszínét örökli. Mindenki azt hiszi, az afrikai munkásokkal csalta meg a barátját. Oliver eloszlathatná a pletykát, de nem teszi. Ő is azt mondja, a lány csalta. Szerencsétlen családi nyomásra örökbe adja a kicsit, majd a bánat gyorsan elemészti.

Oliver mindig is kereste az embereket, akik pótolnák a neki hiányzó családi szeretetet. A nyári, francia munka alatt a kastély idős gazdáját úgy szerette, mintha az apja lett volna. Oliver gyújtja a tüzet, amiben a férfi és a kis unokája elpusztulnak. Azt hitte, kis tűz lesz, kimenti őket és ő lehet a hős. Nem tudta, milyen gyúlékony anyagok vannak a pincében, nem tudott bemenni segíteni. Aztán mélyen titkolja, milyen szerepe volt a tragédiában.

Idősödve, a felesége Alice a származása és annak a nyárnak a története után érdeklődik. Erre dühödik be a férfi, és veri félholttá az asszonyt. Börtönbe megy érte, de a titkot megőrzi.

- Hoang: Menyasszony rendelésre

Esme és Khai már párként élnek együtt, a férfi már kész házasodni is. Esme azonban hallani akarja tőle, hogy 2_48.jpgKhai szereti őt. Az aspergeres férfi nem hiszi, hogy ő tud szeretni, így nem mondja. Esne elhagyja miatta. Mindketten szenvednek a másik nélkül.

Khai testvére találja ki a megoldást: ő tudja, a fivére szerelmes, csak érzelmileg annyira béna szegény, hogy erre nem döbbent rá. Tegyenek úgy, mintha házasodnának Esmével. A féltékenység majd rádöbbenti Khait, mit érez. Így lesz: Khai jön, szerelmet vall és már ő lesz Esme vőlegénye.

Pár évvel később, a nő diplomaosztóján már a lagzi időpontját is elkezdik lefixálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1514982714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása