Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Univerzumépítők

2020. március 03. - BBerni86

r5_27.jpg5: Brandon Sanderson – a Ködszerzet regényeit bővítette hatalmas ciklussá. Az alapregényekben is több generációt átfogott, majd annak a zárása után elkezdett egy évszázadokkal későbbi történetet, ahol már mitológia az első sorozat cselekménye. Hősies kaland különleges képességű emberekről, akik egy zsarnok ellen küzdöttek, hogy rájöjjenek, maga a világ rossz. Az utódok pedig az új világban igyekeznek boldogulni.r4.png

4: Cassandra Clare – amit a Shadowhunters világból ki lehet hozni, megtette. Az alaptrilógiát újabbal bővítette, majd előzménytrilógia és a mellékszereplők is kaptak saját trilógiát. Ezen felül novellafüzérek is kapcsolódnak hozzá, tévés sorozat és mozifilm is. Minden egy lánnyal indult, aki olyasmit is látott, amit a többiek nem. Így megismert egy rejtett világot, melyben angyali leszármazottak küzdenek démonokkal, melynek ő is a része.

r3_41.jpg3: Rick Riordan – a Harry Potter sémájára érkezett egy fiú története, aki egy szörnyű jóslat betöltésére született. Félisten, jelentős erővel és hatalommal. Kapott barátokat, egy életre szóló nagy szerelmet, és minden részre olyan heroikus küzdelmet, amibe könnyeden bele is halhatott volna. Riordan új hősöket és mitológiákat is kever hozzá, újabb sorozatokkal növelve a világát. Vikingek, egyiptomiak, még több félisten. Mozifilmek és képregények is.

2: Michael Connelly – a szerző visszatérő hőse Harry Bosch. r2_38.jpgEgy noir stílusú nyomozó, aki Los Angeles mocskában jár. Connelly más hősöket is teremtett, olyan történetekkel, melyek népszerűek, filmek készülnek belőlük. A durva az, ahogy aztán ezeket a hősöket és történeteket beszövi Harry világába. A limuzinos ügyvédről kiderül, hogy a féltestvére. A költő gyilkos nyomában járó ügynöknő lesz a felesége. A Véres munka hősének halálát Harry nyomozza majd ki. Ha új Connelly hős érkezik, bővülni fog Harry Bosch világa is.

r1_37.jpg1: George R. R. Martin – az HBO az ő regényfolyamából forgatta az egyik legsikeresebb sorozatát. Már kultikus, mennyit kell várni egy-egy regényrészre. Igaz, jó vastag egy-egy darab, és már van belőle pár. (Még 2 akkor is hiányzik!) Trónok harca, még az is ismeri, aki nem nézte vagy olvasta. Martin pedig olyan univerzumot épít köré, hogy bele lehessen veszni. Képregények. Krónika Westeros történetéről. A Targaryen-dinasztia regényes története. Arról kötetek, hogyan értelmezzük a sztorit és mi mindenből merített Martin. A történet? Westeros királya maga mellé hívja régi jó barátját, akivel megdöntötték az előző uralkodócsaládot. Ám segítőként Ned Stark egy sötét titokra bukkan, és újabb háború robban ki, miközben az utolsó Targaryen is visszavenné örökségét. De mit számít a Vastrón sorsa, ha északon közeledik a Tél és feltámadnak a holtak? Már csak az a kérdés, elolvashatjuk-e a végét valaha.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5315471938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása