Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Ismeretterjesztés

2020. május 05. - BBerni86

r5_32.jpg5: Nógrádi: 40 év alatt a Föld körül - egy életút története, de kicsit másképpen. Miközben a szerző sokat mesél az életéről, családjáról is, az úti élményein keresztül bemutat városokat, társadalmakat, és elrejt a sorok között aktuális tartalmakat is. Elsőre a humora marad meg, másodjára már a sorok közé is be lehet látni.r4_40.jpg

4: Kordos: Hungary by night - a sorozat ezen darabja az éjszakai életbe nyújt nagyobb betekintést. Melyek az ország legmenőbb buli szigetei, mi zajlik a színfalak mögött? Mit lehet kiélvezni, ha nem számít, mekkora a számla végösszege? Nem is r3_49.jpgtudom, szörnyülködni kell ezen, vagy sírni, vagy nevetni. Mert van, aki így él.

3: Crowley: Kalmárköztársaság - Velence, a város, mely a tengerre épült és annak királynője volt hosszú éveken keresztül. Roger Crowley sok forrásanyagot felhasználva rekonstruálta, hogyan szerezte meg a város ezt a hatalmat, mire használta, hogyan éltek, majd a törökök térhódítása miatt hogyan vesztették el a pozíciójuk.r2_48.jpg

2: Nyáry: Így szerettek ők - a magyar irodalomnak is vannak halhatatlan szerelmes versei, és a nagy művészek mögött gyakran ott volt egy Nő, mint Múzsa. Nyáry megnézi, mi van a szavak r1_46.jpgmögött. Miközben ismerős verssorokat és olyan neveket látunk, mint Ady és Radnóti, most kiderül, kit és hogyan szerettek. Egy őszintébb kép.

1: Tóth: A sci-fi politológiája - a művészetben magunk ismerjük fel újra. Tóth Csaba ebben a kötetben azt mutatja meg, a sci-fi regények és filmek világában hogyan ismerhetünk fel valódi, mai társadalmi kérdéseket vagy a történelmünk egy-egy fejezetét. Bemutat diktatúrákat, Panemtől kezdve a Birodalomig, sorra veszi, mit tehet az egyén, és miért úgy döntenek a hősök, ahogy. Egyszerre szórakoztat, és mélyebben bevisz a népszerű történetek világába is.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6515660928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása