Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Winters: Pennyk

2023. március 26. - BBerni86

pennyk.jpgFülszöveg

Valamikor régen egy tizennyolc éves pszichológushallgató voltam.
Ma már egy férfi tulajdona vagyok.

Mióta két éve elraboltak és eladtak, zúzódások borítják a testemet. Némaságba burkolózva szenvedek, de nem vagyok hajlandó megtörni.

Nem és nem.

Egészen addig, míg meg nem ismerem Őt. Elder Prestet, az egyetlen embert, aki amikor rám nézett, tényleg engem látott. Az egyetlen embert, aki még a gazdámnál is kegyetlenebb. Olyan okokból akar engem, melyeket nem érthetek. Kibérel egy éjszakára, majd otthagy. Aztán visszatér. És onnantól fogva még bonyolultabbá válik az életem.

Egy elrabolt és eladott lány sokkoló és kegyetlen története.

Szerintem

Most felidéződött bennem, miért

olvasok kevés Rázós könyvet. Amúgy is keveset adnak ki, de nekem pl. nincs is igényem többre.

Mi is van a Pennyk-ben?
Modern kori szexrabszolgaság. A poén meg az, hogy az a fele volt az, ami működött a történetben. Ahogy a szilánkokból, levéltöredékekből összeáll, hogy milyen élete volt Tasminnak, majd hogyan lett belőle Pimlico és mit tett vele a gazdája. Gyomorforgató és brutális, ami 2 éven át zajlott – kínzás rendszeres nemi erőszakkal körítve. Ahogy egy emberi lényt meg lehet alázni, azt ezzel a lánnyal megtették.

A gond az, hogy Winters képes volt ebből romantikus regényt írni. A gazdához jön egy tárgyalófél, akinek megmozgatja a fantáziáját az önkéntesen néma lány. Elder Prest először csak Pimlico titkát akarja, de aztán valami beteg vonzalom is szárba szökken. Az volt az, amit már nem vett be a gyomrom. Többszörösen nem tudom elhinni: mennyire kell betegnek lenni ahhoz, hogy szexuálisan megkívánjon egy nőt, akin nincs ép bőrfelület, mert rendszeresen összeverik és eltorzították már? Tele van sebhelyekkel, elszíneződött bőrrel és állatként tartják, szóval nagyon kétlem, hogy kicsit is rendes ruhát adtak volna rá. De fordítva is – Tasmin is vonzódik a férfihoz, hiába mantrázza, hogy neki esélye sincs normális szexuális életre azok után, amit tettek vele. Amit meg is értenék – 2 éven át tartó nemi erőszak, a szüzességét is így vesztette el – hogy lenne képes vonzódni úgy a férfihoz, hogy konkrétan a találka előtt is megerőszakolták? Megtudjuk, hogy a szexuális játszmák rendszeres része a fizikai erőszak és verés is, de csoportosan is erőszakolták a lányt. Képtelen vagyok elhinni, hogy kicsit is megkívánna egy idegent, aki közli is vele, hogy ne várjon tőle semmit és ő is ugyanolyan szörny, ha némileg másképpen is, mint a lány rabtartója.

A regény időkeretével is bajban vagyok. Egyrészt, jó ötlet, hogy mennyire kis időtávot fogunk át – alig pár óra a cselekmény ideje, és csak levelekben, emlékekben látjuk a lány múltját. Ki van hegyezve egy drámai pillanatra, Elder és Tasmin találkozására. Ettől dinamikus, nem túlírt – viszont, fokozza a regény hiteltelenségét is. Úgy még hihetetlenebb, mit tesz meg Elder a lányért, hogy csak pár órányi ismeretség van közöttük.

Ami menti a menthetőt, hogy nagy a regény húzása. Gyakran csóváltam a fejem, akadtam ki, és mégis csak olvastam tovább és tovább. Nem a cselekmény, a szöveg vitt előre. Pedig még obszcén is, ami nálam hátrány. Mégis.

Lenne tippem, hogy folytatódik a sztori, de arra már nem vennék mérget, hogy el is akarnám olvasni. Betegebb és hihetetlenebb ez a történet, mint ami nekem komfortos.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3118034936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása