Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

Rowling: A karácsonyi malac

2022. december 26. - BBerni86

Nem világítok olyan fényesen, mint Boldogság barátnőm, de az én lángomat nehezebb kioltani. ('Remény')

 

– Meg akarod találni Püsmacot, vagy sem?
– Persze hogy meg akarom találni – felelte Jack. – De borzasztóan viselkedtél!
– Mondja a gyerek, aki le akarta tépni a fejemet.

 

– A veszteség az élet része – súgta a fülébe a malac, miközben orrával Jack hajába túrt. – De vannak dolgok, akik elvesznek, mégis élhetnek. Erre képes a szeretet.

 

Mi késztetjük rá az embereket, hogy becsületesen és tisztességesen viselkedjenek. Sajnos a gazdánk, aki üzletember, az anyagi javakat hajhászva sorban elvesztett minket. Gazdag csaló lett belőle. Örül a vagyonának, mégis boldogtalan, mert tudja, hogy több tiszteletet és szeretetet kapott, amíg megvoltunk neki. Mivel az elveszett elveket a legnehezebb megtalálni minden dolog közül, valószínűleg sosem távozhatunk innen.

 

Nekünk, kopott, olcsó dolgoknak tudnunk kell, hol a helyünk. Senki nem sírt utánunk, amikor elvesztünk. Minket könnyű pótolni. De attól még nem vagyunk értéktelenek, nem ám!

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8016917036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása