Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Kleypas: A pártfogó

Travis testvérek 1.

2019. augusztus 03. - BBerni86

Szerelmes, saját lábra állós, kitörős, szerelmi háromszöges.

Liberty Jones még csak kislány, amikor elveszti imádott édesapját. Gyönyörű anyja képtelen egyedül boldogulni, egyik férfitól sodródik a másikig. Az egyikkel egy lakóparkban kötnek ki, ahol a kiskamasz megismerkedik az észveszejtő Hardyval. A fiú jóképű, tehetséges, jószívű és ambiciózus. Ki akar törni innen. A lánnyal vonzódnak egymáshoz, Hardy mindig ott van, amikor Libertynek szüksége van rá. De nem történhet köztük semmi: Hardy el akar menni innen, és tudja, a lány lenne az egyetlen, aki miatt maradna. Liberty az anyja elvesztése után, Hardy nélkül kell, hogy boldoguljon. 2 éves kishúga gyámja lesz, keményen dolgozik iskola mellett, és lassan sikerül a_partfogo3.jpgkitörnie. A különc milliomos, egy Travis felfigyel rá, és felveszi személyi asszisztensének. A férfi fia, Gage eleinte ellenséges a lánnyal, haszonlesőnek hiszi, de aztán pattogni kezdenek köztük a szikrák. Liberty először lenne képes túllépni Hardyn, aki most tér vissza, a lányt akarva.

Lisa Kleypas a magyar könyvpiacon nagyon is jelen van, sorra jelennek meg kosztümös, romantikus történetei. A kiadó most kipróbált tőle valami mást is: egy olyan romantikus családregényt, mely napjainkban játszódik.

Az első kötet Liberty története, akinek az élet nem sok jó lapot osztott. Kemény gyerekkor, egy gyenge és gyönyörű anya gyötrelmei, egy kishúg, akinek inkább volt Liberty az anyja, mint az igazi. Hogy jön ez össze azzal, hogy ez Travis családregény sorozat? Nos, ez az, ami miatt a regény szerelmi háromszögének megoldása nem lesz izgalmasabb. Az egyik udvarlója egy Travis. A sorozat a Travis testvérek címet viseli. Ebből nagy feladat kisakkozni, hogy vajon Hardy vagy Gage lesz a befutó a lány kezére.

Amit viszont pozitívnak tudtam megélni, hogy az elején meglepett a könyv. Amilyen kiindulópontot kaptunk Liberty és Hardy nagy, de beteljesületlen szerelméről, azt hittem, mindig ehhez térünk majd vissza. De nem így lett, ennek örültem. Liberty előbb önálló, sikeres nő lesz, csak utána jön a FÉRFI az életébe.

A végső szerelmi szál engem eléggé hidegen is hagyott. Igazán érteni se értem, miért kattant ennyire egymásra Liberty és Gage. Szinte a semmiből, gyűlöletből fordulnak hatalmas szenvedélybe, és az érzelmek helyett nagyon hamar a lepedőn történtek töltik ki a regény oldalait. Ok, ilyen ez a zsáner, nem is szeretem. Itt legalább a kezdte más volt… a vége tipikusabban nyálregényes nem is lehetne, de ahogy említettem, ez egy ilyen zsáner.

A karakterek is a zsáner sajátjai. Szebbek, gazdagabbak, mint az átlag. Lehet egyáltalán a főszereplőkben negatív tulajdonságokat találni? Igazából nem. Liberty abszolút tökéletes, gyönyörű és okos, még az is, hogy olyan nehezen lép túl Hardyn, pozitív. Hűséges, ragaszkodó. Gage és Hardy felnőtt énje kevésbé bemutatott. Sikeresek, nyertes alkatok, nagy küzdők, jóképűek és gazdagok. Roppant hasonlítanak is. Hardy esetleg gátlástalanabb, de érdekes is lett volna, ha a semmiből a milliókig jut határozottság és erő nélkül. Hardy kamasz énje szerethetőbb, átélhetőbb, a felnőtt férfiak inkább csak biodíszlet funkciót töltenek be.

A borító különben nagyon nem tetszett, a regény azon részét hangsúlyozza, ami nem fogott meg. Különben van még része a sorozatnak, lehet, hogy még mesélek a folytatásokról is.

 

Kleypas: A pártfogó – Mint romantikus: 85% jól elmesélt, érdekes hőssel, a végére erőteljes romantikus szállal.

Szubjektíven: 60% tetszett, hogy női fejlődéstörténet is, csak a végére ment át tipikusba.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2414948238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása