Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2019. november 20. - BBerni86

A halál a leghatalmasabb dolog a világon.
(…)
Szerintem nem jól gondolkodsz. Az élet a leghatalmasabb dolog: a halál pedig csak egy kis dolog, az élet végén. (Crowley: Szavak kékben)

 

Azt akarja, hogy becézgessük egymást, az eszem megáll! Szentséges atya-gatya, mi a fenét kezdjek egy kézhez szoktatott, megszelídített sorozatgyilkossal? (Hamilton: Elátkozott kígyók)

 

A múlt él. És megköveteli, ami jár neki. (Dunmore: Árulás)

 

A nyugati felfogás szerint mi marad nekünk? Egy jókora márványtömb cirkalmas betűkkel, ami iksz évenként lejár, és ami után százezreket fizethetsz, hogy a hozzátartozóid csontjait ne hantolják ki, és dobják tömegsírba. Más kultúrákban nem vonnak egyenlőségjelet a test és a lélek között. A halottakat bűntudat nélkül elégetik, mert a test csak levetett ruha, semmi más, nem tulajdonítanak neki akkora jelentőséget, mint itthon. (Hajdú-Antal: Visszatérünk)

 

Ha te vagy a tűz, Ellie… én égni fogok. (McGuire: Gyönyörű lángolás)

 

Talán minden, ami értékes, egyben ijesztő is. (Crowley: Szavak kékben)

 

Sütött róla a boldogság, márpedig a boldogságnál és a szerelemnél semmi se szépít meg hatékonyabban. Nincs az a smink vagy csodaszérum, amely hatásában vetekedne ezzel a szépségtrükkel. (Hamilton: Elátkozott kígyók)

 

 

Amikor hazugságban él az ember, az annyira bevésődik, hogy már-már elhiszi róla, hogy igaz. (Bryndza: Sötét víz) 

 

– Mit olvasol? – kérdezi George-tól péntek délután.
– Az átváltozást. Kafka – feleli a húgom anélkül, hogy hogy felnézne.
– És miről szól?
– Egy fickó átváltozik egy óriási bogárrá, aztán a végén meghal.
– Nem hangzik túl lelkesítőnek – jegyzi meg Martin.
– Az élet sem túl lelkesítő – vágja rá George. (Crowley: Szavak kékben)

 

Az embernek van bizonyos elképzelése önmagáról: hogy mi az, amit hajlandó megtenni, és mi az, amit nem. Ezen elképzeléshez elég nehéz ragaszkodni. (Dunmore: Ostrom)

 

Egy évig jártunk, bár így utólag nézve inkább kettőnek tűnt, a háborús évek ugyanis köztudottan duplán számítanak. (Szabó: Holdvíz)

 

 

– Hogy vagy?
– Szarul. És te?
– Még mindig alkoholistán – ittam egy nagy kortyot. – De az internet szerint működőképes alkoholista vagyok, ami egy null a javamra. (McGuire: Gyönyörű lángolás)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1715284858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása