Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

2019. november 24. - BBerni86
  • Escobar: Auschwitzi bölcsődal

Az amerikaiak és szovjetek győzelme egyre biztosabb, ami látszik abból is, hogy már az óvoda is alig kap r2_23.jpgellátmányt. Helene igyekszik érte harcolni, de aggasztja az is, hogy Mengele vitet el gyerekeket, akik nem kerülnek vissza. Szörnyű pletykák terjednek, miket művel orvosi céllal Mengele. Az ikrek különösen érdeklik, és Helene saját ikrei miatt duplán aggódik.

Megindul a likvidálás nagyobb méretekben. A pletykákból tudják, akiket elvisznek, nem áthelyeznek, megölik őket. Helene nagyfia, a 13-14 éves Blaz lát egy esélyt a szökésre, a szennyvízelvezetők, WC-ken keresztül, de az anyja nem akar így próbálkozni a kicsikkel. A munkája és Mengele jóindulata miatt hinni akarja, hogy nekik nem eshet bajuk.

Majd jön a parancs, áthelyezik őket. Helene döbbenten látja, az 5 gyerekét vinnék, őt r1_22.jpgmeg hazaengednék. Mengele közli, a gyerekeknek mindenképpen menni kell. Cigányok. Konkrétan megmondja a nőnek, milyen halál és szenvedés vár rájuk. Helene így is a gyerekekkel tart, hogy együtt haljanak meg, nem megy el.

Az indulás előtt Blaz, akit félrevon. Ad neki némi felszerelést, elköszön, és elküldi, a szökésre, amit korábban mondott. Neki kell túlélnie és emlékeznie a családjukra.

(A szerző az utóhangban leírja, igazából nem élte túl Blaz sem. Anya és 5 gyermeke a gázkamrákban végezték be.)

  • Bauer: A látó

r3_26.jpgEdie elrablója Ang, egy fiatal kínai bevándorló. Az otthoni hagyományokat akarta követni: elhozta a kislányt, jól bánt vele. A szüleinek írt egy levelet – a saját nyelvén, kínai jelekkel – melyhez minden pénzét is hozzácsatolta. Megírta, hova menjenek a kislányért, vagy úgy tekinti, elfogadták a lányért kínált vételárat, és Edie lesz a felesége. Amikor a rendőrök üldözni kezdik, Ang menekül. Rosszul esik és meghal. Edie nincs meg.

Anna lassan teljesen kikészül a látomásoktól, amelyet érzések is követnek. Amikor Edie, az eltűnt kislány komoly szomjúsággal küzd, Anna valósággal vízbe fullad, annyira szomjas és csak inna. A csapot is nyitva hagyja, James arra jön haza, hogy a házat elöntötte a víz. a felesége annyira retteg és kikészült, hónapok óta először hagyja a férfinak, hogy átölelje. James másnap panaszt is tesz a rendőrségen, hogy r4_22.jpgMarvel nyomozó beszélgetései lassan végeznek a feleségével.

Anna képtelen megnyugodni. Hallja, hogy a férje munkahelyén, a szomszédos autószervízben betonoznak. Odarohan, le akarja állítani. A beton már ömlik, de a nő állítja, van ott egy ajtó. James a kedvéért belegázol a száradó betonba, és kifeszegeti a valóban ott levő ajtót.

Marvel nyomozó közben Anna történeteiből kirakja az eseményeket. Ő is arra jut, hogy Ang ott kellett, hogy rejtegesse a gyereket a munkahelyén. Kell ott lennie egy rejtett ajtónak. Ő is r5_18.jpgodarohan.

James egy gyerekkel sétál ki a betonból: Daniel az, a saját fia. Amikor 3 hónapja Daniel kiment játszani, Ang rászólt, a gyerek játéka elromlott és sírva fakadt a kicsi. Ang félt, hogy Daniel miatt James megharagudna, így bezárta a műhelybe, amíg lenyugszik. De a szégyen miatt egyre halogatta, hogy hazaengedje.

Marvel áthelyezést kap vidékre. Mielőtt elmegy, még látja az újraegyesült kis családot. Boldogan mennek kijavítani a betont, ahova hónapokkal korábban Daniel lábnyoma beivódott. Marvel nem tudja, Anna valóban látott-e dolgokat, vagy csak hallotta a falakból a fia sírását. Nem is számít.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6415317214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása