Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Dave: Az utolsó szavai

2023. május 21. - BBerni86

Fülszövegaz_utolso_szavai.jpg

Mielőtt Owen Michaels eltűnt, egy üzenetet juttatott el a feleségének, Hannah-nak: védd meg őt. Hannah pontosan tudja, hogy Owen kire céloz – 16 éves lányára, Bailey-re, aki gyerekként tragikus körülmények között veszítette el az édesanyját. És aki nem akarja, hogy bármi köze is legyen újdonsült mostohaanyjához.

Amikor aztán Owen Hannah egyik kétségbeesett telefonhívására sem válaszol, a főnökét csalás miatt letartóztatják, a rendőrség pedig őt is kihallgatja, Hannah kezd rádöbbenni, hogy a férje nem az, akinek ismeri. Az Owen valódi kilétéhez vezető kulcs pedig Bailey lehet. Együtt vágnak bele, hogy kiderítsék az igazságot. De amint hozzálátnak, hogy összerakják Owen múltjának darabkáit, rá kell jönniük, hogy az életük soha többé nem lesz olyan, mint régen…

Szerintem

Igazából két bajom volt vele: túl

sok ilyen történetet olvastam már, és nem éreztem igazi feszültséget benne. Mondhatni, én unatkoztam és olyan szereplőkért kellett volna aggódni, akik különösebben szimpatikusak se voltak.

Az alap: adott egy boldog feleség, akinek mindössze annyi nehézség jutott, hogy a mostohalánya még mindig nem fogadta el, noha már 2 éve van az apja mellett. Amikor a férje eltűnik, csak egy üzenet marad utána: védd meg őt. Tudja, hogy Bailey-re, Owen lányára vonatkozik. Így is akar tenni, miközben próbál rájönni, mi is történt a családjukkal és mi van a férfi múltjában, ami ide vezetett.
Vagyis, amikor a férfi eltűnése után a feleségnek kell kinyomoznia, mit rejtett el előle a férje. David Baldacci, Andrew Gross is írt ilyet, hogy csak kettő olyat említsek, amelyeket izgalmasabbnak találtam.

Nem volt izgalmas számomra a nyomozás, és túl könnyen rá is bukkant Hannah mindenre. Pár utazás, jó helyen feltett kérdés és már minden ki is derült. Ugyanilyen könnyű a megoldás is. Ha boldognak nem is mondanám a végét, a keserédes megvan. Annyi ilyen történet van már, hogy ennél több kellene, hogy megemelje az adrenalin szintem.

Van egy olyan gondolatom, hogy Hannah lelki élete és a visszaemlékezések vannak azért, hogy a krimi helyett valami pluszt nyújtsanak. Megismerhetjük Hannah-t, a mozgatórugóit és az idilli kapcsolatát Owennel. Az egészen olyan, mint egy romantikus filmben lenne. Hannah és Bailey kapcsolata, ami az ellenségestől jut el a szoros családi kapocsig, bár szerintem ez is gyorsabb, mint ami hiteles. Ha 2 éven át nem jutott előre vele, most pár nap alatt Bailey teljesen elfogadja? Az nagyon durva, ahogy a végén már anyának szólítja.

Bár lehet, az vele a bajom, hogy nem érzem hitelesnek, hogy a lány boldogságáért ennyi áldozatot hoznak. Owen esetében még ok, ő az apja és mindig is ki volt hangsúlyozva, hogy neki a lánya az első. De Hannah csak belecsöppent az életükbe. Ugyan egy ponton van magyarázat, hogy miért képes ő is úgy cselekedni, hogy Bailey lesz neki is az első, de úgy sem hittem el. Hannah annyira idilli kapcsolatot kapott Owennel, köztük volt annyira erős a kapocs, hogy nem tudom elképzelni, hogy Bailey kedvvért eltörje.

Se Hannah, se Bailey nem lettek szimpatikusak. Nem fogom tudni megokolni, nincs velük baj. Bailey egy lázongó, apás kamasz, még hiteles is, ahogy ösztönösen ellökné a mostohaanyját. Hannah meg szorgos, kedves, az életében jó helyen tartó, határozott nő. Mégis, valami, amiért kedvelném őket, valahogy nincs.

Olvasni különben könnyű – gyors, sok párbeszéddel és rövid, gyorsan pörgethető fejezetekkel.

Mindennel együtt ez most nem tetszett.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5518118344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása