Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2020. március 18. - BBerni86
  • Joker: Azzal, hogy folyton kihívást állítok eléd, és emelem a téteket, minden alkalommal erősebbé teszlek. Ez teszi különlegessé a kapcsolatunkat: azért vagyok a legnagyobb ellenséged, mert én vagyok a legnagyobb rajongód is!
  • Batman: Nekünk nincs kapcsolatunk.
  • Joker: És még rám mondják, hogy őrült! Mi vagyunk Gotham legkedveltebb álompárja! (Murphy: Fehér Lovag)

 

Semmi sem rosszabb, mint olyan benyomást kelteni, mintha megerősítésre szorulna, semmi nem rosszabb, mint megerősítésre szorulni. (Pinborough: 13 perc)

 

Az élet maga egy fejtörő, megoldásra váró kérdések véget nem érő sora. (Leonardo da Vinci-rejtvénykódex)

 

– Találnunk kell egy helyet, ahová mehetünk. A rendőrségre, vagy ilyesmi. Vagy G.I. Joe, vagy esetleg a Bosszúállók kellenének ide. Vagy a Vasember! Vagy valami!
– A Vasember nem létezik, Jack.
– De Robert Downey Jr. létezik. Fogadjunk, hogy tud segíteni! (Brallier: Az utolsó srácok a Földön)

 

– Most mindjárt azt fogja mondani, hogy olyasvalakire lenne szükségem a háznál, akinek van nêmi tapasztalata ilyen dolgokban, ugye? – kérdezte a nő. – Olyasvalakire, mint maga.
– Készséggel elismerem, hogy sok minden nincs meg bennem a kutyák csodálatos tulajdonságai közül. Rosszul apportírozok, és nem pitizek. De hogy jót is mondjak, az orrom általában nem nedves, és naponta fürdök. (Quick: Halálugrás)

 

A hölgy, aki behozta a hullámos papagáját, és megkérdezte, mi lehet az oka, hogy a madár nem eszik, és nem énekel. A gond csupán az volt, hogy a papagáj már nem élt. Igazi Monty Pythonhoz méltó jelenet volt…  (Schott: Egy kisállatrendelő hétköznapjai)

 

A szép írásmű is csak vigyázattal fújt szappanbuborék. Száll valameddig a végtelen időben. Aztán elfakul, elmúlik az is. (Gárdonyi: Szívlobbanás)

 

Egyetlen pillanat alatt megtaláltam azt, amit elveszítettem. Végül is az élet pillanatokból áll, nem igaz? Az egymást követő pillanatok teszik ki az életet. Néhány pillanat elrepül: egy ostoba álom, ahogy feldaraboljuk a zöldséget, kivisszük a szemetet, vagy levágjuk a körmünket. Néhány viszont nem. (Denzil: A néma gyermek)

 

Miért hisznek az emberek mindig a naplóknak? Azok csak szavak. (Pinborough: 13 perc)

 

– Dumáltam egy kicsit Jonah-val.
– Az álmatag költő sráccal, aki meg akar dugni?
– Nem is akar.
– Már-már röhejes, hogy mennyire meg akar.
– Azt mondta, komor vagyok, torz és acsargós.
– De cuki! Ez szerelmes. (Awad: Nyuszika)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7615506606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása