Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Kortárs vámpírok

2021. február 09. - BBerni86

r5_65.jpg5: Hamilton: Anita Blake sorozat – a természetfelettinek ebben a sorozatban is megvan a maga társadalmi rendszere. Beépítve az emberek közé, hiszen legálisan elismert létezők lettek. Anita nekromanta és a rendőrségi ügyekben is nyakig benne van – ahogy megy előre a sorozat, a másik világba is egyre mélyebben keveredik bele. Az első kötetek még thrillerek voltak horror elemekkel, sajnos aztán természetfeletti erotikus urban fantasyvá lett.r4_78.jpg

4: Carriger: Időtlen – a szerző kortárs, de a történet nem annyira. A viktoriánus korba van helyezve, ahol a természetfeletti lényeknek is megvan a helye a társadalom egészében. A vérfarkasok hagyományosan katonák, míg a vámpírok a divat és a sikk hírnökei. Alexia, a gyermeke védelmében is, kénytelen a legősibb vámpír fészkébe látogatni, és az is kiderül, hogy keletkeztek az éjszaka eme gyermekei.

r3_94.jpg3: Gaura: Borbíró Borbála sorozat – e világban a vámpírok, de más lények is köztünk járnak. Bori a vámpírokat tanulmányozza, akik között akadnak egyszerűbbek, de IQ vámpírok is, akik a politikára is hatással. Bori beépül közéjük, és nem csak a vámpírok világáról tud meg többet, de rendszeresen belekeveredik valami mágikus balhéba is. Elátkozzák, természetfeletti gyilkost üldöz egy lagzin…r2_103.jpg

2: Butcher: Vérrítusok – Harry Dresden, aki a telefonkönyvben is mágusként szerepel, szintén olyan világban él, ahol vannak vámpírok. Csak éppen az emberek elől rejtve r1_108.jpgűzik a maguk ügyeit: bonyolult társadalmuk, több águk és képességeik vannak. Ebben a részben Harry egy pornófilmesnek dolgozik, akinek az üzletében vámpírok is érintettek, és valaki átkot szórt rájuk. A végére Harry még a családjáról is többet megtud.

1: Frost: A sírcsapda – a Cat és Bones regények egyike, paranormális romantikus, ami már univerzummá nőtte ki magát. Ebben a részben Cat átvett képessége okozza a bajt, hiszen a szellemeket vonzza és érzékeli. Az egyikük segítséget kér tőle: egy egykori inkvizítor minden évben kísért, ártatlan nőket raboltat el, erőszakol meg és kínoz halálra. A vámpírok segíteni akarnak, de hamar rá kell jönniük, veszélyes ellenféllel kerültek szembe. Egy jól kidolgozott urban fantasy világ, összetett természetfeletti társadalommal és kalandokkal, szerelmekkel. Avagy egy világ a mienk mögött, modern vámpírokkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6716421326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása