Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Fantasy háborúk

2021. március 23. - BBerni86

r5_71.jpg5: Ryan: Hollóárnyék-trilógia - Vaelin különleges képességgel született. A vére olyan dolgokra teszi képessé, amiről a többiek még csak nem is álmodhatnak. Ráadásul gazdag ember, egy hadúr fia. Ez azonban nem jelent semmit. Az apja egy zord iskolába adja, megtagadja. A fiúnak küzdenie kell az életben maradásért, miközben kemény kiképzést kap és pár igaz barátot szerez. Kelleni is fognak, amikor megindul a háború jó és rossz között, a hatalomért.

4: Kuang: Mákháború - Zsin nevelő családnál nő fel, kihasználva és elnyomva. Most éppen férjhez akarjákr4_84.jpg kényszeríteni. Neki más tervei vannak: keményen tanul, hogy ösztöndíjas lehessen és elmehessen innen. Az akadémián kinyílik előtte egy másik világ, a saját múltja és a mágia is. A Nikan Birodalom azonban düledezik, és Zsint is beszippantja a háború, ami hőssé és szörnyeteggé teszi egyszerre.

r3_100.jpg3: Eames: A Banda - a kalandoroké a világ. Harcosok, akik beveszik magukat a vadonba, szörnyekkel viaskodnak, zsoldosként harcolnak egy ügyért vagy aranyért. Clay és a csapata, a Saga a legjobbak közé tartozott. Már öregemberek, de még egy küldetésre el kell indulniuk. Clay lánya is a harcos életet választotta, és egy háború közepébe csöppent, elvágva a világtól egy bukásra ítélt várba. Az apja meg akarja menteni.

2: Sanderson: A királyok útja - Roshar világában egy dologr2_110.jpg állandó: a háború. A sivatagban mindig van egy csata, amit meg kell vívni. Hadurak küzdenek forrásokért, hatalomért, a Tündöklő Lovagok hátrahagyott felszereléséért. Most azonban színre lép egy fiatalember, aki különleges és erősebb, mint a többiek. Aki vérrel szerez meg egy ilyen felszerelést, de elveszik tőle és elveszejtenék. A háború azonban elrejti a harcot, és lassan felfedi különleges sorsát: hiszen ő nem sima ember. Egykor Tündöklő volt maga is.

1: McClellan: Lőpormágus-sorozat - a lőpormágusok különleges fajta. Emberek, de valamivel többet tudnak, és mégsem mágusok. Harcosok, akiknek a lőpor nagyobb erőt ad, és egyeseknek még annál is többet. Gondolattal gyorsítják a golyókat, beroppantják a puskaport. Tamás tábornagy a legnagyobb harcosok közé tartozik, és most az asztalra csap. Megbuktatja a semmirevaló királyi házat és új országot építene. Csak éppen istenek is fellépnek ellene, a környező országokról és az egyre halálosabb háborúról nem is beszélve. Több frontos háborút kell vívnia, amiben csak pár emberre számíthat igazán. A fiára, a nevelt lányára - közben hasznos szövetségek, de nagy árulások is várják. A kérdés pedig már nem élet és halál, hanem Adro fennmaradása.r1_116.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1616474706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása