Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Szabó: A János vitéz-kód

2021. október 10. - BBerni86

a_janos_vitez-kod.jpgBerti nagyon átírja a János vitéz sztoriját, aminek a fél ország örül, a másik fele nem annyira. Pl. teljesen más lesz a sztori vége: János vitéz nem tér vissza a faluba, hanem elveszi a francia királylányt, király lesz és Berti lesz a minisztere - tulajdonképpen az irányító János vitéz mögött, aki itt vitéz se lesz, mert Bertit nevezik ki helyette, aki videójátékon vezényelte le a seregek közti csatát.

A történet változtatásával az ország is megváltozik: az emberekből kiveszett a küzdeni akarás, a hit, a szellem. Valamit tenni kell!

Az Einsteinek többi része a számsort tanulmányozza, ami Berti után maradt. Bevonnak egy irodalmárt is. Rájönnek, Berti a verssorokat írta á számmá. A szövegre téve pedig megnyílik az átjáró a történetbe.

A gyerekek átmennek, észre térítik a csapatot és megkésve, öregedve, de megcsinálják az elbeszélő költemény többi részét. Amint János és Iluska Tündérország uralkodói lesznek, a tó vize őket is hazaviszi.

Ahol aztán meg kell ígérni, hogy a jövő évi kötelező (Egri csillagok) világába nem mennek kirándulni.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9816715230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása