Minden napra egy könyv

Watt: A Royal család 1-2.

Papír hercegnő és a Megtört herceg

2019. szeptember 16. - BBerni86

Árva gyereket befogadós, szerelmes, középiskolás, botrányos.

Ella Harper az anyjától nem csak remek alakot, de elég erőt is örökölt. Túlélte, hogy eltemette az anyját, egyedül maradt. Táncból megél, közben küzd a jó jegyekért és az egyetemért. Váratlanul éri, amikor soha nem ismert 9_16papir_hercegno.jpgapja egy barátja az életébe lép, és örökbe akarja fogadni. Ella akarata ellenére kerül be a dúsgazdag Royal családba, ahol négy fiú lesi rosszindulatúan ki ő, és mit akar az apjuktól. Mindegyik Royal fiú zűrös: az ikrek ugyanazzal a lánnyal járnak felváltva. Easton, aki túl sokat iszik és szerencsejáték-függő. Gideon, aki egyetemre menekült, de egy botrány máig üldözi. Végül, a falkavezér Reed, aki közli is a lánnyal, hogy takarodjon. Aki helyes, de elviselhetetlen. Akivel mégis kezdenek egymásra kattanni. Ellának az iskolában, a Royal palotában is küzdenie kell.

Erin Watt a Royal sorozattal robbant be, és a magyar olvasók szívébe is utat talált. Ella és Reed története már magyarul is végig olvasható, és előbb-utóbb szerintem Easton regénye is megérkezik hozzánk is. Most az első két részt olvastam újra, mielőtt belevágnék a trilógia zárlatába.

Elsőre nagyon élveztem mindkét regényt, most azért annyira nem. Hiába, az újdonság varázsa már elszállt, tudtam, milyen fordulatok fognak következni. Mert ennek a regénynek az egyik varázsa, hogy nagyon fordulatos. Ahhoz képest, hogy szerelmes New Adult meglepően gyors a cselekménye, és sorra jönnek a botrányos, durva események benne. Egy iskolai bunyó semmi, itt akad illegális verekedős verseny, bukik halálos fenyegetése, szexszel zsarolás, randi erőszak, középiskolai szemétkedés felsőfokon és még sorolhatnám. Kb. mintha a Dynasty középiskolás verziója lenne, vagy a Gossip Girl legelvetemültebb részei.

Annak ellenére, hogy milyen mocskot mutat meg a gazdagok és szépek életéből, mégsem egy rossz hangulatú regény. Ella elég erős és tiszta, hogy egyfajta fáklya legyen a regény világában. Aki kapcsolatba kerül vele, a lány hatására magába fordul és képessé válhat a javulásra. Ez az egész Royal családon meglátszik, és az iskolában is történik változás közvetve a lány hatására.

Ella kifejezetten szerethető karakter, és nem azért, mert szép. Az ereje miatt. Ahogy végig küzd, és képes 9_16megtort_herceg.jpgmegállni a lábán. Ő arra is képes, hogy faképnél hagyja az álompasit, még ha a szíve is szakad bele. Bírtam a regényben, hogy mellette Reed csak külsőre álompasi. Sok rossz döntést hozott, mondhatni, bemocskolta magát rendesen. Ella miatt kezd el változni, de nem egyszerre. El lehetett hinni, hogy a lány miatt kezd el gondolkodni és lassan rendbe tenni az életét és a családját.

A Royal család különben is izgalmas. Ahogy egy végzetes félreértés miatt mindenki nyomorult benne: az összes fiú, de az apjuk is. Komolyan sajnáltam is őket, hiszen hagyták elmérgesedni a kapcsolataik, és most a lány kellett, hogy kezdjenek rájönni, mit tettek magukkal és mit lehetne változtatni.

A botrányok szórakoztatóak és tényleg botrányosak. A szerelmek hevesek és szenvedélyesek. A dumák sodróak, stílusosak.

Ha nem is az első olvasás élménye volt, így is vitt magával a történet végig.

 

Watt: A Royal család 1-2. - Mint New Adult: 90% szenvedélyes, de pörgő cselekménnyel és gyarló szereplőkkel.

Szubjektíven: 95% guilty pleasure sorozat számomra, bírom a rút ármányokat benne.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7515093648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.