Minden napra egy könyv

Watt: Megkopott korona

Royal család 3,5

2020. március 29. - BBerni86

Szerelmes, múltat megbocsátó, újrakezdő.

A Royal család tagjai még a gazdagok és szépek világában is kiemelkedtek a többiek közül. A legidősebb fiú, Gideon mindig is a lányok célkeresztjében volt. Már utolsó éves a középiskolában, amikor a szeme megakad a pár évvel fiatalabb Savannah vonásain. A két fiatal között gyorsan mélyülnek el az érzelmek, de a család egy barátjának felesége közéjük áll. Megzsarolja a fiút, akinek nincs szíve elmondani a lánynak, mivel zsarolják. Így Savannah csak annyit tud, hogy Gid megcsalja, 3_29megkopott_korona.jpgráadásul egy idősebb nővel. A szíve szakad, és új szenvedély uralkodik el rajtuk: bántani akarják egymást. 2 évvel később, Ella segítségével a zsarolás megszűnik, és Savannah azt az egyetemet nézi meg, ahova Gid is jár. A fiatalember akar még egy esélyt, vissza akarja kapni a lányt, akit mindig is szeretett. Ám egy újabb zsaroló lép fel a színen, Steve is a saját érdekében manipulálná a fiatalokat.

Eddig szerettem a Royal fiúk szerelmeit elmesélő sorozatot. Ezt a kiegészítő kötetet is nagyon vártam, mert talán Gideon volt az, akit legjobban sajnáltam a srácok között. Mindegyikük megszenvedte, ami az anyjukkal történt, mindegyik pusztítja magát, de Gid volt az egyetlen, akinek a boldogságát nem saját maga, hanem egy külső erő zúzta össze. A puma, aki képes volt szexért zsarolni. Amire mindene ráment.

Itt a kötet, amin nem meglepődni akartam. Pontosan lehetett tudni, hogy arra megy ki a játék, hogy Sav és Gid megbeszéljék a dolgaikat, bocsánatot nyerjenek a múltra, és visszataláljanak egymáshoz. Azért Watt kitalált most is egy kis bonyodalmat, de az nagyon buta egy szál volt. Ahogy Steve próbálja most őket zsarolni… nagyon érezni lehetett, hogy csak kellett bele valami, amivel még pár oldalszámot bele lehet nyomni.

De nem ez volt, ami miatt annyira csalódott vagyok. Azt éreztem, hogy igazából a szerzőnek legfeljebb 1-2 fejezetnyi ötlete van arra, mi legyen Gideon és Savannah története. Még mindig odavannak egymásért, amint valamelyik kimondja az első őszinte szót, rendbe fognak jönni. Még ha olvasóként fogtam is azon a fejem, Gideon milyen könnyen megbocsát. Savannah helyzete könnyebb: Gideon őt akarta védeni, és nem jó kedvében csalta meg. De Savannah tulajdonképpen 2 évet azzal töltött, hogy a srácnak fájdalmat okozzon. Az, hogy Gideon milyen könnyen lenyelte, hogy Savannah az öccse ágyában is megfordult… Nálam az nagyobb konfliktus lett volna, mint Steve zsarolási terve. De Watt elintézte egy mondattal. Megértette. Nálam ott elakadt a lemez. Ilyen könnyen?

De még mindig nem lyukadtam ki a legnagyobb gondomnál. Ami a cselekmény mesterséges duzzasztása. Az előző kötetekből pontosan ismertem a történetüket. Most mégis újra kellett olvasnom! A kötet jelentős része visszaemlékezés – hogyan találkoztak, hogyan lettek szerelmesek és hogyan indult a zsarolás. Aki nem olvasott még korábbi részt, nekik új volt, de én már ezekkel tisztában voltam. Annyira untam, nem mondott semmi újat. Az a tudat, hogy ezzel lett némi vastagsága a kötetnek, csak még jobban bosszantott.

Mert, aminek értelme is volt, elfért volna a 3. rész végén plusz két fejezetben, vagy Easton sztorijának elejére is be lehetett volna ékelni. Akkor most azért kellett ez a rész, hogy még valamit el lehessen adni? Ez az, ami borzasztóan zavar.

Gideon nem lett jobban felépítve. Savannah jelleme kicsit jobban előtérbe került, de nem szerettem meg. Mindkettejük esetében zavart, hogy mennyire gyerekesen intézték ezt az egészet. Gideonnak csak annyit kellett volna tennie, hogy szól az apjának. Helyette szenvedett 2 éven át. Savannah bosszúja is annyira kicsinyes volt…

Stílusában hozza a szokott szintet, de az nem kárpótol a cselekmény gondjaiért.

Már csak abban reménykedem, hogy Easton története jobb lesz. Mert ebben csalódtam.

 

Watt: Megkopott korona – Mint New Adult: 50% előzmények ismerete nélkül elmegy. Érzelmes, drámai, de csak filler.

Szubjektíven: 40% túl nagy elvárások, nagy csalódás. Ismétlő jellegű, így túlírt is. Kár érte.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3415568958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.