Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Viola: Sűrűsödnek a fellegek

Sasok a viharban 2.

2024. október 23. - BBerni86

sasok2.jpgFülszöveg: 

V. Istvánt halála után a Nyulak szigetén helyezik végső nyugalomra. A gyászolók közt szörnyű hír terjed: a királyt talán meggyilkolták. A megüresedett trónra sokan vágynak, az Aba család nemes ifjai azonban mindössze egyvalamiben biztosak: figyelmeztetni kell a néhai uralkodó fiát, aki azonban merész tervet eszel ki, hogy kiderítse az igazságot, és már annak birtokában kerüljön fejére a korona. Ilyen helyzetben nem könnyű megmaradni igaz embernek…
A Sasok a viharban hősei előtt kalandokban bővelkedő, sorsdöntő idők állnak. Magánéleti konfliktusok és diplomáciai gondok nehezítik a család helyzetét. Ünnepek és hétköznapok, halál és születés váltja egymást, és egyikük életébe beköszönt a szerelem is.
Végleg megpecsételődhet az Aba család sorsa…

Szerintem: 

Egyenes folytatása az előző kötetnek – vagyis, aki Viola Judit sorozatába kezd, valóban sorozatként kell kezelnie! Sorban és egymás után olvasva, hogy a történelmi és személyes történetek is sorban kövessék egymást, érthetők legyenek.

Annyira illik is az előző rész mellé, hogy

Tovább

Viola: Sasok a viharban

Fülszöveg: sasok1.jpg

Magyarországon. IV. Béla király nemrég verte ki a tatárokat a pusztasággá vált, földig rombolt, felégetett honból – de alig lát neki az újjáépítésnek, máris fellángol a családi háborúskodás a csak imént kihunyt parázs fölött.
A középkorban a harc a hatalomért nem pusztán udvari intrikákban merült ki: fegyverrel folyt a küzdelem a trón elbitorlásáért, a meggyengült ország területének szétdarabolásáért. Az agg, ám még mindig erős királyt nővére és saját fia, majd sógora is megtámadja.
Az utolsó Árpád-házi királyok végnapjainak idejében játszódó történelmi regény a réges-régi hatalmi játszmák izgalmas felelevenítése.

Szerintem: 

Történelem órákról nem maradtak bennem jó emlékek a kiskirályokról. Leginkább a Csákok neve ragadt be, de emlékszem, ott voltak a Kőszegiek, Abák is. Károly Róbertnek le kellett vernie őket, hogy megszilárdítsa a hatalmát.

Így igencsak felvont szemöldökkel álltam neki ennek a regénynek. Azt gondoltam, a

Tovább

Salvatore: Az ősatya

az_osatya.jpgFülszöveg: 

Rég ​elveszett apja után kutatva Bransen Garibond a Badden ősatyával szemben vívott reménytelen háború zsoldosai közé kényszerül. Kalandjai során megtanulja, hogy a kétségbeesés a legvalószínűtlenebb szövetségesek között is olyan barátságot kovácsolhat, amelyben neki még sosem volt része.

Bransen Garibond: Ifjúkorát befelé fordulva, saját sérelmeinek árnyékában élte. Most szembe kell néznie azzal, hogy megszerzett tudása és hatalma milyen felelősséget ró rá.

Milkeila: A Yan Ossum sámánasszonyaként Milkeila a tágabb világ misztériumainak megismerésére vágyik, ám e vágyát törzsének vénjei korántsem nézik jó szemmel.

Cormack: Azért csatlakozott Áldott Abelle rendjéhez, hogy terjessze hitét a kietlen Alpinadorban. Ám most odáig jutott, hogy megkérdőjelezi e hitet. Titkos, tiltott kapcsolata Milkeilával bizonyosan bajba sodorja mindkettejüket.

Mcwigik: Kemény, mint egy kőszikla, és kegyetlen, mint a valóság. Legalább olyan gyorsan öl, amilyen hamar jókedve kerekedik, és powri fajtársaival legalább annyi galibát okoz, mint amennyit helyrehoz. Ráadásul úgy tűnik, a legkevésbé sem törődik a következményekkel.

Badden ősatya: A Korona-béli természetközpontú samhaista rend vezetőjeként ő a samhaista mágia és hatalom élő megtestesülése. Hite kegyetlen alaptétele vezérli, miszerint a halál nemcsak elkerülhetetlen, de az élet meghatározó ereje és legfőbb mozgatórugója is egyben.

Szerintem: 

Hova fog ez a történet kilyukadni? Volt egy ötletem, merre haladnak majd, így nem kicsit lepett meg, hogy Salvatore merre kanyarítja az eseményeket. Ugyanakkor meg annyira tipikusan a szerzőre jellemző a cselekmény, hogy mégsem vagyok annyira meglepve.

A történet folytatólagos. Bransen, Cadayle és Callen úton vannak, hogy

Tovább

Mara: Senki nem látott semmit

Fülszöveg: senki_nem_latott_semmit.jpg

Senki nem látta, mi történt.
Állsz a zsúfolt peronon a londoni metróban. A két kislányod előtted felugrik a szerelvényre. Te is utánuk lépnél, de záródnak az ajtók, a metró elhúz. A peronon maradtál.
Mindenki hazudik.
Amíg a következő megállóhoz érsz, azt sulykolod magadban, hogy minden rendben lesz. De pánikba esel, mert nem két gyerek vár a peronon. Csak egy.
Valaki hibás.
A másik lányod hova tűnt? Magával vitte egy idegen? Vagy nem is sejted, de jól ismered a tettest? Senki nem mond igazat. Minél hosszabbra nyúlik a keresés, annál nehezebb lesz megtalálni a lányodat.

Szerintem: 

A fülszöveg alapján jónak tűnt. Mint krimi, nem is nagyon fogok belekötni. Mégis, annyira rossz szájízzel tettem le a könyvet, ami az esetemben ritka.

Ezt is kell kiírnom magamból. Van egy történet, ami sokáig érdekelt is. Szimpatikus emberek, bajban és keresik a megoldást és a gyereküket. Aztán Mara elkezdte a

Tovább

Kova: Ébredő szél

ebredo_szel.jpgFülszöveg: 

Vhalla Yarl könyvtári tanoncból válik nagy hatalmú varázslónővé, és egy olyan románcba keveredik, amelynek hevessége csak az újonnan felfedezett erejéhez mérhető.

A Solaris Birodalomnak már csak egyetlen királyságot kell meghódítania a kontinens feletti teljes uralomért, de a visszahúzódó Vhalla Yarlban szunnyadó, nemzedékek óta nem látott elemi mágia megfordíthatja a háború menetét.

Vhallát kis kora óta arra tanították, hogy tartsa távol magát a Varázslók Tornyától, a titokzatos mágikus testvériségtől, így könyvekkel körülvéve, békében élte hétköznapjait. De amikor tudtán kívül megmenti az egyik legnagyobb hatalmú varázsló, Aldrik koronaherceg életét, önkéntelenül is részesévé válik ennek a világnak. Súlyos döntés előtt áll: elfogadja varázstudását és a vele járó felelősséget, vagy kiirtja magából a mágiát, és visszatér a korábbi életéhez.

Szerintem: 

Úgy tűnik, nem volt mindegy, melyik Kova-regénnyel kezdem a sort. A tündérkirály volt az első és szinte azonnal folytattam is a mágusokkal. Eredmény: olyan szinten

Tovább

Callen: Jóvátétel

Elrendezett esküvők 3.

Fülszöveg: jovatetel_1.jpg

Adam Chamberlin egy herceg harmadik fiaként a maratoni szerencsejáték-estekről és a részeg tivornyákról híres. Nem sok elvárást támasztott felé a család… egészen addig, amíg be nem következik egy tragédia. Adam az új Rothford hercegének szerepébe kényszerülve eltökéli, hogy helyrehozza az általa elkövetett hibákat. Egy múltbéli titok arra ösztönzi, hogy segítsen annak a nőnek, aki egyáltalán nem kér a segítségéből.
Nem mindennap fordul elő, hogy egy herceg bemutatkozik egy magányosan üldögélő hölgynek a Hyde Parkban. Faith Cooper még jobban meglepődik, amikor Adam felajánlja neki, hogy legyen idős nagynénje társalkodónője. Faith nem akar újra egy férfi lekötelezettje lenni – pláne nem annak, aki egyszerre dühíti és vonzza őt. Vajon elég erős lesz-e, hogy a köztük izzó szenvedély ellenére kordában tartsa tiltott vágyait?

Szerintem: 

A sorozat harmadik része, és nem váltotta meg ez sem a világot. Sőt, talán most sikerült belefutnom a számomra

Tovább

Kingfisher: Varázslókalauz önvédelmi sütéshez

varazslokalauz.jpgFülszöveg: 

A tizennégy éves Mona más, mint a város védelmével megbízott mágusok: nem tudja uralni a villámlást, nem tud beszélni a vízhez. Familiárisa egy kovászkeltető, mágiája pedig kizárólag kenyéren működik. Kényelmes életet él a nénikéje pékségében, ahol mézeskalács embereket bír táncra.

Élete azonban fenekestül felfordul, amikor egy holttestet talál a pékségben. Egy orgyilkos járja a város utcáit, varázsnépekre vadászik, és úgy tűnik, Mona a következő célpontja. Ráadásul a hirtelen mágusok nélkül maradt, káoszba zuhant városban talán még az orgyilkos lesz Mona legkisebb problémája…

Szerintem: 

Az utóbbi 2 évben talán a legszórakoztatóbb fantasy meglepetés számomra a Legendás latték volt, amelyben egy harci ork nyitott kávéházat. Ehhez fogható élmény volt a Varázslókalauz, amivel

Tovább

Pilcher: Kagylókeresők

Fülszöveg: kagylokeresok.jpg

Penelope ​Keelinget váratlan szerencse éri: édesapja festményeinek ára egyszerre jelentősen felszökik a műkincspiacon. Ám az asszony, aki világéletében szerény körülmények között élt, és mihaszna férje oldalán nem kevés nélkülözés közepette nevelte fel három gyermekét, mégsem hajlandó megválni az immár nagy értéket jelentő képektől. Különösen közel áll szívéhez a Kagylószedők című festmény, melyet annak idején nászajándékba kapott édesapjától. Elkerülhetetlen a családi konfliktus: Penelope egyik lánya, Nancy, és fia, Noel igyekeznek megkaparintani a kisebbfajta vagyont érő képeket, hogy az eladásból szerzett pénzből jómódban élhessenek. A Keeling család fordulatos történetét a festményekért folyó vetélkedés foglalja keretbe, ugyanakkor a klasszikus remekművek kitűnő jellemrajzait idéző szereplőket felvonultató regényből az olvasó kiváló képet kap az elmúlt fél évszázad angol társadalmának jellegzetes alakjairól.

Szerintem: 

Megkaptam a választ a kérdésre: Rosamunde Pilcher köteteit sem viselem könnyebben, mint a belőlük készült filmeket a tévében. Egyszerűen

Tovább

Maas: Ég és lélegzet háza

Crescent City 2.

eg_es_lelegzet.jpgFülszöveg: 

Bryce Quinlan és Hunt Athalar próbál visszarázódni a normál kerékvágásba – megmentették Crescent Cityt, de annyi minden fordult fel fenekestül az életükben, hogy leginkább csak pihenni szeretnének. Le akarnak lassítani. Kiderítenék, mit tartogat számukra a jövő.

Az Aszterek eddig tartották a szavukat, békén hagyták őket. De így, hogy a lázadók lassacskán egyre inkább kikezdik az Aszterek hatalmát, az uralkodók jelentette fenyegetés nőttön-nő. Bryce, Hunt és a barátaik belekeverednek a lázadók terveibe, és választaniuk kell: vagy csendben tűrik az elnyomást, vagy megküzdenek azért, amit helyesnek tartanak. És mint tudjuk, a hallgatás sosem volt az erősségük…

Szerintem: 

Több szinten is feljebb lépett ezzel a regénnyel Maas. Nem állítom, hogy mindegyik tetszik, de tény, hogy egyre nagyobb szabásban készülnek az írónő regényei.

A legfeltűnőbb, hogy

Tovább

Monaghan: Nora kilép a forgatókönyvből

Fülszöveg: nora_kilep.jpg

Nora Hamilton bárkinél jobban ismeri a szerelem képletét. Forgatókönyvíró egy romantikus tévécsatornánál, úgyhogy ez a munkája. Amikor az ingyenélő férje lelép, és egyedül hagyja őt a két gyerekkel, Nora pénzre váltja a házasság csődjét: megírja élete legjobb forgatókönyvét.

Elképedten értesül, hogy mozifilmet készítenek a forgatókönyvéből, amit ráadásul az eredeti helyszínen, Nora százéves házában forgatnak le. A mihaszna férj szerepét a Bolygó Legszexibb Pasijára, Leo Vance-re osztják, és ezzel Nora élete mindenestül a feje tetejére áll.

A forgatás végeztével a stáb összepakol, Leót viszont Nora egy fél üveg tequila társaságában a verandán találja. A férfi napi ezer dollárt fizet, ha maradhat még egy hétig. A plusz hétezer dollár kimondottan jól jönne Norának, de nem is ezért egyezik bele, hanem mert látja Leo tekintetében: erre most tényleg szüksége van.

Egy hét sok vagy kevés? Arra elég, hogy valakibe beleszeress. És arra is, hogy összetörd a szíved.

Szerintem: 

Nem leszek hosszú, mert ezzel a könyvvel kapcsolatban a teljes érdektelenség, amiről be tudok számolni. Ilyesmire mondanám azt, hogy se szaga, se illata.

Az első, hogy

Tovább
süti beállítások módosítása