Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Tremayne: Mielőtt meghaltam

2019. március 24. - BBerni86

3_14.jpgKath csak folytatni akarja az életét. Az autójával megcsúszott, bele a folyóba, de időben rá találtak. Túlélte, felgyógyult, hazatérhetett a férjéhez és a kislányához. Mégis, azt érzi mindkettőn, hogy valami nem stimmel. A lánya is vádló, a férje nagyon távolságtartó. Sógornője lesz az, aki felvilágosítja: a baleset miatt amnéziája van, ezért nem emlékszik, hogy nem baleset történt. Öngyilkos akart lenni, amit mindenki tud. Fáj nekik: miért akarta Kath elhagyni őket?

Maga Kath sem tudja, hiszen az életet élte, amit mindig is akart. Adam az élete szerelme, Lyla csodás gyerek. Ugyan testvére nem születhetett, de így is boldogok. Ugyan ő szeretné, ha egy orvos megvizsgálni a kicsit, amit a férje ellenez. Attól fél, ha orvosi papír lenne arról, hogy Lyla aspergeres, az megbélyegezné. De Kath látja, hogy nem játszhatják tovább azt, hogy Lyla normális. Ennyi vitájuk volt, de ezért nem lenne öngyilkos...

Ő nem tudja, hogy amíg félholtan hevert, a férje mellette ült, Adam hallotta, miket beszél. Szexről. Adam úgy hiszi, Kath megcsalta, és ez volt az indoka az öngyilkosságnak.

Visszamegy a helyszínre, igyekszik előhívni a memóriáját. Szagokkal próbálkozik, bejárja a helyszínt. Rádöbben, 2_18.jpghogy nem volt egyedül. Igaz lenne Adam elmélete, és a szeretője volt vele, akire nem is emlékszik? Abban egyre biztosabb, hogy nem öngyilkosság, nem baleset történt. Valaki bántani akarta. Ő azt mondta, a testvérével találkozik. De a bátyja külföldön volt, ő nem lehetett. Amikor eljött, a lánya látta egy férfival. Azt hitte, az apjával. Lehet, hogy Adam akart végezni vele?

Adam is töri a fejét, kivel mehetett el Kath. Mert nem vele volt, ő kint volt a tüzek miatt a mocsárban. Van egy unokatestvére, aki nagyon hasonlít rá. Őt kéri számon: viszonya volt a feleségével? De Jack tagad. Igen, viszonya van, de nem Adam nejével. Őt öregnek találja már. Ellenben mond valamit, ami szörnyű emlékeket hoz elő. Felemlegeti Penny-t.

Penny volt Kath anyja, egy gyönyörű, de őrült nő. Nagyon vonzó volt, akinek minden ujjára jutott férfi. Kitartani egy sem tudott, mert hiába minden vonzerő, ha őrület is jár mellé. Adam és Kath kamaszként jöttek össze, és amikor a lány egyetemre ment, távkapcsolatban voltak. Egy bulin Adam nagyon részegre itta magát, és Penny kihasználta a helyzetet. 1_8.jpgLefeküdtek, és az asszony többet is akart. Adam meg legszívesebben elfelejtette volna az egészet. Kath volt, akit szeretett. Ha nem lett volna részeg, Penny a közelébe se juthatott volna. Kath ezt máig nem tudja. De ez volt az oka, hogy az örökségből Kath nem kapott. Penny Adamet gyűlölte, aki a lánya férje lett. És rádöbben, ki lehet az, akit a lánya összekevert vele. Mi van, ha Penny szült tőle egy gyereket, aki most eljött bosszút állni? Rohan a felesége után.

Kath és Lyla csapdába estek. Luke állított csapdát, aki a nő soha nem látott öccse. Penny örökbe adta. És elég ránézni, hogy Kath tudja, Adam az apja. Nagyon hasonlítanak. Luke rossz körülmények között nőtt fel, haragban a világgal. 15 évesen megkapta a halott anyja leveleit, aki arról írt neki hazugságokat, Adam hogyan erőszakolta meg és tette tönkre. Luke megkereste őket, amint nagykorú lett, és bosszúba kezdett. Ő kapta el Kath-t, meg akarta ölni, miután megerőszakolta. Most jött befejezni a munkát.

Lyla nagyon ért a kutyákhoz, akik a kislány és anyja védelmében a fiúnak támadnak. Mire Adam ideér, már a nehezén túl vannak. Luke a maga gyújtotta tűz és a kutyák áldozata lesz.

Kath bátyja a vidéki házát a húgának és a családjának adja, akik itt kezdenek új életet, maguk mögött hagyva a múltat és Penny átkos örökségét.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9314710469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása