Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Eriksson: Eltűntek

2019. augusztus 25. - BBerni86

Greta és a párja nyaralni mennek, velük van a kis Smilla is. Az édes, szőke kislány nagyon kötődik az apjához. Viszik magukkal a szigetre is, ahova csónakkal kell átmenni. Alex és Smilla elindulnak felfedezni a helyet, míg 4_41.jpgGreta a csónakban vár rájuk. Órák múlva Greta már aggódni kezd: miért nem jönnek vissza?

Ő is elindul a szigeten, nem nagy az egész. De nem látja se Alexet, se a kislányt. Nyomuk veszett, egyre őrültebben keresi őket. Majd telefonálni akar, de nincs meg a készülék sem. Visszaevez a szállásra, hátha már ott vannak és nevetnek rajta. De nem, nincsenek. Alex és Smilla eltűntek. Hívja a rendőrséget? Greta halálosan fáradt és gyötrődik. Visszamegy a szigetre, újra kutat.

Ám csak fiatalokat talál, akik ellenségesen bánnak vele és furcsa dolgokat kérdezgetnek 3_44.jpgtőle. Nem vitt el valamit, ami az övék? Greta nem tett ilyet, de láthatóan nem nagyon hisznek neki. Ráadásul valami furcsát csinálnak itt. A nő rájön, itt van a srácok temetője. Kisállatokat kapnak el, ölnek meg és itt vannak eltemetve. Rá akarnak ijeszteni Gretára, az ő macskája is erre a sorsra jut. Greta már félteni kezdi magát, és az is megfordul a fejében, ők végezhettek Alexszel és Smillával, akik az állatok mellé lettek eltemetve.

A rendőrséget azonban még mindig nem hívja. Mert a visszaemlékezéséiből kiderül, ő nem Smilla anyja, nem Alex felesége. Ő a szeretője, akivel a munkája kapcsán találkoztak. A magányos, sebezhető nő belement a viszonyba, és Alex nem engedte elmenni, bár Greta már szabadulna. A férfi jómódú, jóképű, jó apa, de különben egy szörnyeteg. Greta fél is tőle. Terhes lett, ő akarja a kicsit. Alex már ráparancsolt, 2_56.jpgvetesse el. Ezen a hétvégén már a szökés járt az eszébe, de Alex váratlanul magával hozta a lányát. Greta nem Alex miatt maradt: Smilla, akit meg akar menteni. Akit félt, hogy Alex őt is bántotta.

Alex telefonál: ez az egész egy teszt volt. Érdekelte, Greta felszívódik, vagy marad keresni őket. Ő vitte el a kamaszok csónakját, amit azok a nőn kerestek. Most elégedett. Greta teljesen kiakad és szakít. Még az anyjával is felveszi a kapcsolatot, akivel nem túl jó volt a kapcsolata.

Alex azonban nem engedi el ilyen könnyen. A feleségének vallja be, megcsalta. Megint. Ez a nő teherbe esett, és tönkretenné őket. Ha meg akarja menteni a házasságuk, végeznie kell a terhes szeretővel. Az asszony ugyanolyan 1_47.jpgmegfélemlített teremtés, mint Greta volt. Elindul gyilkolni.

Sakkban tartja Gretát, és az anyját. Az idősebb asszony felméri a viszonyokat, és elmond egy történetet. A férjéről, aki ugyanolyan szemétvolt, mint Alex. De ő menteni akarta magát és a lányát. Csak éppen a kislánya látta és az óta rosszul emlékszik az apja halálára. Greta fejében most áll össze, mi és hogyan történt akkor, most tud megbocsátani az anyjának. Alex neje elengedi őket – még Greta anyjával beszélnek pár szót. Kap pár tippet, hogyan szabaduljon meg a férjétől.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9515023528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása