Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Hand: Vigyázz, Holly Chase!

2019. szeptember 01. - BBerni86

Holly Chase áloméletet él. Az apja gazdag rendező, az édesanyja sztár volt, akitől a lány remek géneket örökölt. A mostohaanyja is szépség volt, aki ugyan már meghalt, de tanácsait Holly még mindig a fejében hallja. Tőle tudja, a pénz és a hírnév minden. Holly is felkapott csillagocska, akinek mindene a népszerűsége. 16-17 évesen 1_48.jpgmár igazi zsarnoka a házvezetőnőnek, akit még karácsonykor sem enged haza a kislányának.

Karácsony éjjelén különös zajra ébred. Mostohája szelleme jött el hozzá és figyelmezteti, ő rossz úton járt, Holly ne kövesse! Legyen jobb ember, vagy megjárja. Holly elsőre megszeppen, majd sorra érkeznek hozzá a karácsonyok szellemei. Megmutatják a múltját, a gonosz jelent és a végeztes jövőt, amit a viselkedése okoz. Holly azonban úgy dönt, nem veszi komolyan, elvicceli az egészet. Még meg iy gőzi magát, hogy rossz álom volt az egész.

Nem az volt - a következmények pedig végzetesek. A házvezetőnő kislánya meghal egy tűzben, amiért közvetve Holly a felelős. Ő maga pedig egy balesetben veszti életét, már a következő napokban. A lelke azonban nem lel békére. Be kell állnia a Scrooge Művekbe dolgozni. Ő lesz a Múlt karácsonyok szelleme, ha már őt nem sikerült megmenteni, kap egy esélyt, hogy most ő mentsen meg másokat.

Holly New Yorkban éli zombi életét. Minden évben a kiválasztott személy nyomában jár, és karácsony éjjelén igyekszik meggyőzni, legyen jobb ember, mint eddig volt. Nem öregszik, de nem is él igazán. Már változott, de még benne az a régi Holly, akinek csak maga számított.2_57.jpg

Az idei alany nem is kicsit kelti fel a lány figyelmét. Ethan 17 éves, veszettül gazdag és jóképű. Ugyanúgy bánik az emberekkel és a pénzzel, mint anno Holly. A lány nem csak magát látja benne, de a lehetőséget is, mivé lehetne. Nem bírja megállni, miatta elkezd szabályt szegni. Nem mehetne Ethan közelébe, ő mégis megismerkedik vele. Mi több, randizni kezd vele és bele is szeret. Trükköznie is kell, senki ne jöjjön rá a többi karácsony közül, mit csinál. Egy valakit avat csak be: az új gyakornokát, aki falaz neki.

Ethan az apja halála után változott meg. Egy ostoba baleset pár éve, és egy nagyon jó ember meghalt. Nélküle a család szétesett, és Ethan modellje fukar és gonoszkodó nagyapja lett.

Mindden trükk hiába, a karácsony eljön és Hollynak el kell játszania a szerepét. Ám Ethan ugyanúgy reagál, mint annak idején Holly. Nem veszi komolyan, nem változik. Ha pedig nem teszi, a sorsa is egy lesz a lányéval. Mivel a Jelen Karácsony Szelleme nyugdíjba vonul, ha Ethan elbukik és meghal, ő veszi át a helyét. Az önző Holly örül is ennek, de aztán rádöbben, hogy most a fiú érdekeit kellene néznie. Újabb szabályt szegve besétál a 3_2.pngJövő műsorába, mindent elmond Ethannek, és kéri: legyen jobb ember!

Nem is sejti, ez az ő tesztje volt igazán. Most változott meg, lett jobb ember. A gyakornoka igazából a Múlt karácsony szelleme, aki nem tudott annak idején segíteni neki. Így nagyobb tervet szőttek, hogyan mentsék meg. Holly most megmentette magát. Még elköszönhet a csapattól, majd a saját ágyában éred, karácsony reggelén. Mintha az utóbbi évek  meg sem történtek volna.

Holly most jobb ember lesz, minden tragédiát megelőz. Az apjával elmegy New Yorkba is. Megakadályozza  a balesetet, amiben Ethan apja meghalt. Most nem így lesz, Holly megmentette. Ethan az egyetlen veszteség: hiába szerelmes belé a lány még mindig, a megváltozott világban esélyük sincs. Ő 17, Ethan még csak 11, és így, hogy az apja élhet, más lesz az ő élete is.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2515033088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása