Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2019. november 06. - BBerni86

Hiszek a tudományban. A szeretetben és az egyenlőségben. Hogy ne okozzunk rosszat, de ne nyeljünk le semmit. Hiszek abban, hogy segítsek, akin csak tudok, és ne bántsam azokat, akiken nem tudok. Hiszek a kötelességben, az önfeláldozásban és a hűségben. (McGuire: Perzselő menedék)

 

És nem is az a legjobb az egészben, ami végül történik, hanem az odáig vezető út. (Lord: Minden velünk kezdődött)

 

Nem lehet mindent megvásárolni, Zach. Van, amiért meg kell dolgoznod. (Huchton: Keserédes nyár)

 

Az illem nem olyan, mint egy doboz bonbon, Nyina. Nem válogathatod ki önkényesen azokat a szabályokat, amik a legjobban tetszenek neked, az meg végképp elképzelhetetlen, hogy a félig megcsócsált darabokat visszatedd a dobozba… (Towles: Egy úr Moszkvában)

 

Beismerem, hogy imádom a drámát! – Aztán eltűnt a mosolya, és elkomolyodott. – De nem pletykálok. A pletyka nem igazság. (McGuire: Perzselő menedék)

 

Az élete egyáltalán nem hasonlított arra, amilyennek fiatalkorában elképzelte, amikor még abban a tévhitben élt, hogy a dolgokat irányítani is lehet. Semmit nem lehet iránytani. Csak elviselni. (Crouch: Hamis emlékek)

 

Fura, hogy mennyi mindenről hisszük azt az életben, hogy kőbe van vésve, hogy aztán rájöjjünk, mennyire más, mint aminek látszik. (Huchton: Keserédes nyár)

 

Hiszen az igaz barátság arról szól, hogy az ember nem számolgatja a szívességeket. De azért jólesik visszafizetni a tartozást, még ha a legkisebb részletekben is. (Lord: Minden velünk kezdődött)

 

Azt akarod, hogy emberek legyenek, de csak kamaszok. (Meyerson: Az elmúlt napok könyvesboltja)

 

Amikor először hallasz meg egy új dalt, akkor azt hiszed, hogy az a világon elsőként a te füledben zendült fel. Nem számít, hogy hány száj énekelte már korábban. (Keyes: Hangakirály)

 

A karácsony az álmodozók ünnepe! (Rider: Csók Londonban)

 

A hit és a vallás nem zárják ki kölcsönösen egymást. (McGuire: Perzselő menedék)

 

Nincs fennköltebb hitvallás annál, amikor valaki elsajátítja ezt a tudást. Úgy bánik vele, mint a kihunyófélben lévő tűz parazsával. Megvédi a szél ellen és gondoskodik arról, hogy fellobbanjon a láng. Így a tudás fénye bevilágíthatja a következő nemzedéket is. (Keyes: Hangakirály)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3315255016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása