Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Urban fantasy

2020. június 09. - BBerni86

r5_1.png5: Martin (szerk.): Wild Cards - alternatív történelem és fantasy keveréke. Egy vírus miatt az emberiség DNS-e örökre megváltozik. Lesz, akin nem látszik semmi, normál ember marad. Mások olyan képességeket kapnak, mint a gondolatolvasás és -befolyásolás, sebezhetetlenség, nagy erő, stb. De lesz egy csoport, akik fizikailag változnak meg, torzulnak. Lesznek köztük hősök és bűnözők is. Magyarul két széria fut - az első megváltozottakról, majd az őket váltó újabb nemzedékről.

4: Shan: Város – trilógia - Capac Raimi a Városba költözik, ahol az élete gyorsan szédületesen megváltozik. A r4_46.jpgKardinális embere lesz, aki a Várost és lakóit madzagon rángatott bábukat mozgatja és irányítja. Capac egyre magasabbra emelkedik, és egyre jobban belelát a Város igazi természetébe. Milyen mágiával ural mindenkit a Kardinális, és ehhez mi köze az ősi inkáknak? Közben mások is sötét titkok nyomára akadnak - Al, aki testőrből kell, hogy nyomozóvá váljon és Wami, a rejtélyes r3_56.jpgbérgyilkos.

3: Szélesi: Az ellopott troll - a természetfeletti lények a mindennapok részei lettek, de van, amiben másként kell kezelni kell őket. Így a rendőrségen külön ügyosztály foglalkozik az ő ügyeikkel. Itt egyetlen ember dolgozik, Bercel, ő is büntetésből. A férfi azonban feltalálja magát, és felfigyel egy különös esetre. Eltűnt a Margit-híd trollja - ki vitte el és miért? A trollok nem szeretnek költözni. A francia kolléganővel kiegészülve a rejtély nyomába ered, és hamarosan egy országszintű összeesküvésbe bonyolódnak...r2_56.jpg

2: Hamilton: Anita Blake kezdő kötetek - Anita Blake különös képességgel született, halottkeltő. Erre építette a szakmáját, mellette pedig a természetfeletti lények hóhéra, aki vámpírt is kivégez, ha az embereket veszélyeztet. A rendőrbíróra sokan felfigyelnek: a város egyik leghatalmasabb vámpírja, de egy helyes középiskolai tanár is, aki messze több, mint aminek r1_54.jpglátszik, Anita szívére pályázik. Ez a sorozat krimi és horror elemekkel indult - a kezdetekkor pl. egy vámpírgyilkos nyomába járt. Az első 5 rész még ilyen, aztán elindult az erotika felé, sajnos.

1: Bishop: Vörös betűkkel - a Föld csúcsragadozói nem az emberek, hanem a Mások. Természetfeletti lények, akik az utóbbi időben hajlandóak nyitni az emberiség felé. Közös területeket hoztak létre. Meggie egy ilyen Udvarba menekül, és vállal állást. A lány ugyan ember, de benne is van természetfeletti. Vérpróféta, akinek elég egy vágás a testén, hogy jóslatot mondjon. Meggie az egyik legjobb a szakmában, ami örök rabszolgasággal járt. A lány megszökött, és új otthonra lelt a Mások között. A képességeivel nekik akar segíteni, akik cserébe megvédik egykori birtokosaitól. De milyen érzelmei lehetnek, pl. az Udvart irányító megnyerő alakváltó iránt?

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4315754966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása