Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Carrigan: Az oroszlán árnyékában

2020. június 14. - BBerni86

Negin huszonéves fiatal nő, egy különleges képességgel. Képes a szellemeket átengedni a másvilágra. Kamaszként talált rá egy szervezet, akik kiképezték, maguk közé vették, és álcát is biztosítanak számára a világ előtt.

r1_55.jpgMost azonban gyászolnak: az egyik társuk, Negin jó barátja elesett a démonok elleni küzdelemben. Egy ember hiányzik, valakivel pótolni kell. A csapatba így érkezik meg George, az egykori katona, mesterlövész. Vonzó férfi, akit Negin már csak azért is utál, mert a barátja helyét veszi át. Az sem segít a helyzeten, hogy kihallgat egy beszélgetést: a csoport vezetője utasítja a férfit, hogy vigyázzon a lányra. Akár el is csábíthatja, ha így könnyebben lesz a testőre.

Negin körül valami valóban nem stimmel. Üldözi egy árny. Változik az ereje. Amikor megsérül, csodás módon felépül. George is több, mint aminek látszik. Ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, úgy csap fel közöttük a szenvedély is. Ahogy viszonyuk lesz, mindketten érzik, hogy ez több egy kalandnál.

Még az sem áll közéjük, amikor Negin is szembesül a valósággal: az apja egy mezopotámiai isten, akit megátkoztak. Halandó feleségétől született gyermekei halálra vannak ítélve, hacsak nem ad nekik a saját hatalmából. Ha egy gyermeke megéri a felnőtt kort, és elég erős lesz, elfogadja az istenek 6_8az_oroszlan_arnyekaban.jpgkirályának szolgálatát, az apja felett megtörik az átok, és visszakapja az erejét. Negin az a gyermek, aki elég erős ehhez. George pedig az apja embere, aki évszázadok óta van az isten mellett. Egykor Negin egyik előző életében házasok voltak.

A csapatának, az Oroszlánnak is van egy sötétebb oldala. Nem csak szellemekre vadásznak, de gyűjtik a mitikus lényeket és hatalmat akarnak. Negint is képesek lettek volna kísérleti nyúlnak használni, de George és az apja megmentik.

A másvilágon pedig szembe kell nézniük az istenekkel. A féltékeny királyné megölné Negin apját, George veti elé magát. Halálos sebet kap, a főisten akkor engedi élni, ha Negin elfogadja a szolgálatát, és engedi, hogy udvaroljon neki. Negin megköti az alkut: ő járhat a két világ között. A Földön folytatja az Oroszlánnál a munkáját, de lejár az Alvilágba is, ahol George ezentúl élni fog, és lassan gyógyulni kezdhet a sérüléseiből.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4115808608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása