Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Bernard Cornwell

2020. július 21. - BBerni86

r5_40.jpg5: Azincourt: a középkor végét jelentő csata, amit a szerző belülről mutat meg. Hőse egy remek íjász, Nicholas, aki egy pappal keveredik összetűzésbe, és csak úgy menekülhet meg a haláltól, ha katonának áll. Lát sok veszteséget, beleszeret egy francia kisasszonyba, akit fattyú származása miatt zárdába adtak, de a férfi mellett lel otthonra, és együtt igyekeznek életben maradni, haladva a történelemmel Azincourt csatamezeje felé.r4_52.jpg

4: Angolszász históriák: Uhtred nemesnek született, de egy cselvetés miatt mindent elveszít, és a vikingek között nő fel. Az öröksége utáni vágy és a sors azonban hazafelé vezeti, és az utolsó keresztény király, Alfréd embere lesz. Ha személyesen nem is értenek mindig egyet, Uhtred lesz az a harcos, aki majd r3_64.jpgsegít megvalósítani a király álmát az angol királyságok egyesítéséről és Anglia megszületéséről.

3: Stonehenge: három fivér története, akik a hatalomért való vetélkedés közben, egy élet munkája révén végül létrehozzák a kőkört. Saban volt az apjuk kiszemeltje, amit a bátyja nem tűrhetett. Puccsot hajtott végre, a fiúnak menekülni kellett. Idegenben alapított családot, szerzett szaktudást és lett jelentős építész. Közben a bátyja gonosz király lett, akit Saban egykori, tönkretett kedvese igyekszik megfosztani a hatalmától.r2_65.jpg

2: A Grál küldetés: Thomas a 100 éves háború idején él, tehetséges íjász. Egy nőügy miatt kénytelen a seregbe állni, de egy családi örökség is nyomja a vállát. r1_65.jpgAz elveszett Grál az öröksége, és miközben igyekszik túlélni a háborút, megismeri a kor koronás főit és látja a csaták minden mocskát, szerelmen és áruláson keresztül jut egyre közelebb a családi titkok megfejtéséhez is.

1: Excalibur – trilógia: Derfel félkezű, megfáradt szerzetesként írja a naplóit. Egy olyan kor tanúja, ami mára már legendává lett. Ő ismerte a király törvénytelen, de tisztességes és tehetséges fiát, Arthurt, aki igyekezett megvédeni féltestvérének az országot, bármilyen alkalmatlan is volt az a fiú. Vele volt a nagy csatákban, kalandozott Merlinnel, a szíve szakadt meg királya feleségének árulásakor. Tisztességgel nevelte fel a lányait, akik közül az egyik még be is házasodott Arthur családjába. Mára azonban csak a történetek maradtak.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6816040670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása