Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Millar: Kick-Ass 4.

2020. augusztus 30. - BBerni86

Végső leszámolós, bűn ellen küzdő, felnövő, börtönből menekülő.

Mindy börtönbe került, de annyit még meg tudott tenni, hogy a rejtekhelye kulcsait Dave-nek adja, aki onnan megszervezheti a lány szöktetését. Csakhogy a bandának nincs egy normális ötlete sem, és amikor elindulnak, akkor is inkább visszafordulnak. Kis Dög így kialakítja a saját világát a börtönön belül, dolgozik a szökési terveken, miközben az igazgató mindenképpen a lelki sérüléseit akarja gyógyítani. Közben Dave szerelmes lesz, és egyre 8_30kickass4.jpginkább a barátnőjével akar lenni, nem a jelmezes rendfenntartókkal tartani. Egy ponton azonban már nem fordíthat hátat: a maffia leszámolásba kezd, mindenki veszélybe kerül, és csak egyféleképpen menekülhetnek meg. Ha Kis Dög visszatér, és segít rendet tenni, végleg leszámolni a D’Amico családdal.

Ez már teljesen olyan történet, ami a filmbe nem került bele. Ráadásul, érdemes a magyar kiadás számozását is tisztázni. A Kick-Ass képregények közül igazából ez a trilógia zárlata, Dave történetének a vége. Magyarul a sorba iktatták Kis Dög saját sorozatát is, amelyben Dave mellékszereplő volt. Vagyis, a magyar számozásnál maradva ez a negyedik, de a történet szempontjából a harmadik rész.

A cselekmény folytatja a korábban leírtakat. Még azt is stílusosan megoldották, hogyan tudnak pár hónapot előre ugrani úgy, hogy az olvasónak ne legyen hiányérzete. Gyorsan vázolják a jelenlegi helyzetet, majd felépítik a konfliktusokat.

Akad pár, és ezek nagyja új is. Mindy a börtönben és a kiszabadítása, ez jön a korábbiakból. Szicíliából hazajön a legkeményebb és betegebb D’Amico, aki a korrupt rendőrök miatt az igazságosztók ellen szervezkedik – új konfliktus. Nagyon véres leszámolások kerültek is bele a történetbe. Ez ebben a világban nem új, de most nagyon megcsapott, hogy nincs súlya az ártatlanok halálának. Nagy mészárlás lesz, és ennek nincs a karakterekre érzelmi hatása. Ez nekem nem is esett jól. Máskor legalább kiváltozz ez egy traumát, lelki sokkot, most viszont csak mennek előre a küldetésben.

Új, hogy Dave egyre inkább a kinti, normális életbe vágyik. Lesz egy barátnője, és már megérti, mit nyújthat az élet maszk nélkül is. Még szép keretet is kap, mi lesz az ő történetének a vége, csak éppen irritált, hogy mennyi szexjelenetet rajzoltak neki. Minimálisan eddig is volt szexualitás a képregényben, de most egy-egy része szinte soft pornó. Ez nekem annyira nem kellett volna a képregénybe, hogy az kimondhatatlan. A Kick-Ass eddig nem erről szólt. Ez nagyon le is húzta nekem az egészet. De a konfliktus adott: normális élet vs. maszkos igazságtétel.

Amennyire nem tudott lekötni Dave gondja és baja, annál jobban építkezett Mindy és fura, de Chris szála. Ebben a történetben Chris D’Amico, aki a legnagyobb fejlődésen megy át, és fejlődő személyiséggé lesz. Most van ideje és ereje belegondolni, miket csinált, pedig milyen álmai voltak régen. Látja, mit tett az anyjával is a viselkedése. Ő képes lesz belátni, hol hibázott és megpróbálja jóvátenni a dolgokat. Ok, nem lehet neki mindent megbocsátani, de elég nagy áldozatot hoz, hogy a megítélése javuljon.

A történet őrzi az egyedi, sötét humorát is. Vizuálisan is megvannak a szokott sokkoló, de ötletes képek és a beszólásokban sem fogták vissza magukat a készítők. Akiknek eddig bejött a képregény stílusa, most sem kell csalódniuk.

A grafika is a szokott minőség, mondhatni, folytatása a korábban látottaknak. Ez sem egy szépnek mondható képregény, de egyedi és nem is bántotta a szemem.

A végét, a repüléssel, meg külön ki kell emelni. Az egy szép kerete az egész sorozatnak.

Sok minden tetszett benne, korrekt zárás, csak nem értem, minek a sok szex bele.

 

Millar: Kick-Ass 4. - Mint képregény: 75% megvan az egyedi humor, a véres sztori, de Dave felnőtté válása… fura.

Szubjektíven: 60% bár Kis Dög sztorija lenne az egész! Dave egyre inkább az agyamra megy.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5216182590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása