Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Dangelico: A romboló

2020. november 08. - BBerni86

Szerelembe eső, múlttal szembenéző.

Camille utóbbi évei nehezek voltak. Az első szerelméhez ment hozzá, aki mindenben az első volt neki. De a férfiról kiderült, hogy egyik véges csalást követte el a másik után, és amikor összecsaptak a hullámok a feje fölött, öngyilkos lett. A nő mindent elvesztett, az állásától kezdve a megtakarításai át a megítéléséig. Ezért egyezik bele, hogy titoktartási szerződést is aláírva dada lesz. A pláne az, hogy egy sportsztár unokaöccsére kell vigyáznia és 11_8a_rombolo.jpgtanítania, amíg az anyja elvonón van. A kisfiú aranyos, a pénz is jól jön, csak éppen a munkaadója problémás. Calvin Shaw nem csak gazdag, nem csak az egyik legmenőbb focista a világon, de szexi és elviselhetetlen is. A nővel egymás agyára mennek, de ahogy arra kényszerülnek, hogy párt játszanak, elkezd izzani a levegő közöttük. Ám Camilla tudja, hogy nincs jövőjük együtt: a férfi nem akar családot, Camilla igen. Ezért soha nem működne köztük valami több.

Van olyan, hogy a zsánerén belül nem tudok belekötni egy könyvbe. Úgyhogy, készséggel elismerem, hogy a maga módján jó könyv. Mégis, szeretni nem tudom, valami miatt nekem egyszerűen nem tetszik. A romboló ilyen érzéseket váltott ki belőlem.

A történet váza a romantikus regény tipikus. Adott a páros, akik megismerkednek, van közöttük vonzalom is, de küzdenek ellene. Ahogy azonban az érzések és ösztönök felül kerekednek, kapnak egy kostolót abból, milyen boldogok lehetnének együtt. Csak éppen valami közbejön, szakítanak és szenvednek. Míg nem jön egy nagy gesztus, ami után jöhet a még boldogabb happy end.

Minden pontot ki tudok pipálni, ráadásul itt a szakítás oka sem egy mondvacsinált eset. Az nagyon is komoly ellentét, hogy az egyik fél családot akar alapítani, a másik már a gondolattól is irtózik, hogy gyereke legyen. Ha valamibe bele akarok kötni ilyen szinten, a megoldás lenne. Történik egy olyan fordulat, amit maguk a szereplők is csodának neveznek, és nem is kicsit tette hihetetlenebbé a sztorit.

Ok, felnőtt mese nőknek, amikor a helyes lány és a szexi sportsztár egymásra találnak, nem kell hitelesnek lennie, de itt nagyon sokáig úgy alakultak az események és a karakterek, hogy nem ment át rózsaszín mesébe. Így egy kicsit érzékenyebben érint, hogy a végére a szerző beleírt egy ilyen esetet.

A karakterek kedvelhetőek, és Camilla az egyik legfelelősebbek romantikus regény hősnő, akivel egy ideje találkoztam. Ő képes nehéz döntéseket is meghozni a szíve ellenében, nem várja a csodát. Onnan, hogy egyszer engedett a vágyainak, és összejött Callel, mintaszerűen viselkedik. Nem vár egy csodára, hogy Cal majd megváltozik, a maga és a férfi érdekében is megteszi a nehéz lépést, hogy ne tegyék tönkre egymást. Ahogy a szerző beleírta a csodájukat, azt is úgy kezeli, hogy azt kell. Tulajdonképpen egy olyan hősnőt kaptunk, akit bírnom kellene, de valahogy mégsem sikerült. Nem is értem, miért.

Calvin már tipikusabban női regény hősnő. Álompasi sportsztár kivitelben, egy múltbeli traumával, ami színesíti a jellemét és magyarázza, miért olyan ember, amilyen. Kicsit talán hirtelennek érzem, ahogy a szerelem átformálja a meggyőződéseit, de legalább nem egyik pillanatról a másikra, idő és szenvedés kell hozzá, csak éppen ez nincs annyira fejtegetve a regényben, csak ráutalnak.

Dangelico igyekszik humorosan is írni, de valahogy nagyon nem az én humorérzékem lett célba véve. Bár érzékeltem, mikor van egy olyan jelenet, párbeszéd, ami annak lett szánva, viccesnek nem találtam. Az sokkal előbb bántotta a szemem, amikor indokolatlanul alsóbb nyelvi régiókba tévedt a szereplők kifejezésmódja.

Vagyis, romantikus regénynek teljesen ok, de nekem mégse jött be ez a regény.

 

Dangelico: A romboló - Mint romantikus: 70% a karakterek szerethetőek, fájó pontokkal. A szerelem is több szexnél.

Szubjektíven: 45% bár zsánerében korrekt, hiányzott belőle valami, ami miatt megragadna.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1816277976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása