Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Landon: Megjelölve

2021. február 06. - BBerni86

Viszonyba bonyolódó, múlt sebeit begyógyító, szerelmes.

Lucian még csak a húszas éveiben jár, de már mindent elért, amit csak akarhatott. A vállalatával milliókat keres, jó a szakmájában és szereti is. A nők bomlanak érte, nem esik nehezére egyik szép nőtől haladni a másikig. Érzelmekre rég nem vágyik, megtanulta, hogy a nőktől csak alkalmi kalandot várjon. Egy volt szeretőt kellene lekoptatnia, ezért a barátján keresztül egy estére hivatalos kísérőt vesz igénybe. Lia érkezik, a csinos egyetemista, megjelolve.jpgaki a tandíját keresi meg ezzel a munkával, és szigorúan csak kísérő, semmi extra. A férfinak megtetszik a lány, és meg akarja kapni. Lia nem sokáig képes ellenállni neki, de mindkettejüket meglepi, milyen intenzitással válnak a dolgok egyre komolyabbá köztük. Lia első igazi kapcsolata ez, a férfi képes lehet feledtetni vele a családi borzalmakat. Lucian pedig egy olyan nő oldalára kerül, akit merhet szeretni. De ez elég, ha a múlt utánuk nyúl?

Leírtam már nem egyszer, mivel tudnak kiakasztani az erotikus – romantikus regények, amelyek miatt eléggé alulértékelem a zsánert, bár olvasok ilyeneket. Vegyük is csak sorra: szerelemnek neveznek valamit, ami inkább csak szexualitás. A trágár nyelvezet. Feleslegesen sok szexjelenet. Egyszerű szereplők. Kiszámítható cselekmény. Talán nem hagytam ki semmit. A helyzet az, hogy a Megjelölve mindezeket hozza, és mégsem tudtam utálni. Mi több, addig el merek menni, hogy ha a kezemben lenne a folytatás, örömmel olvasnám is.

Tény, sok benne a szex. Onnantól kezdve, hogy Lucian elcsábítja a lányt, rendszeresen része az életüknek, hogy egymásnak esnek. Bírtam is, hogy Lia barátnője ki is mondja az elején, hogy Lia dugópajtást talált magának. A lány ugyan gyorsan szerelmesnek érzi magát, de legalább Lucian nem csinál úgy az elejétől, mintha ez lenne a végzetes és nagy szerelem az életében. Mire addig jutnak, hogy valóban párként léteznek és el is kezdik efelé alakítani a kapcsolatuk, van más is köztük, mint szex. Beszélgetnek, ismerkednek, és olyan dolgokat mondanak el egymásnak, amit másnak nem.

Így még azt is le tudtam nyelni, hogy helyenként kifejezetten a szürke 50 idéződött meg. Lucian alakjában nagyon sok van Christian Grey karakteréből és még szex poén is akad olyan, amiből egyből az a sorozat ugrott be.

A karakterek nem túl bonyolultak, viszont mindkét főszereplőnek van egy komolyabb trauma a múltjában. Talán azért is tudott megfogni a sztori, mert ez úgy van megírva, hogy nagyon tudtam érte sajnálni őket, átéreztette velem a szerző. Egyszerűn drukkoltam nekik, hogy éljék túl, találjanak megint boldogságra, mert túl sokat szenvedtek már. Lia esete van most részletesen megírva, az anyjával és a többféleképpen is bántalmazó mostohaapjával.

Lucian történetéből viszont csak utalások vannak és töredékek – van rejtély, ami megint olyasmi, ami behúzott. Érdekel, mi is történt a múltban pontosan. Elméleteim vannak, de az a történet még várat magára. Fogadnék, hogy a második kötetben ez következik.

Igen, lehet tudni az elejétől, hogy ők lesznek egymásnak a nagy Ő, és merre haladnak az események. Azért Landon szervíroz más fogásokat is, pl. a bírósági ügy és ami abból majd kisül, azt nem vártam előre. Így az csak félig igaz, hogy mindent előre lehetett itt sejteni. Szerelmi téren igaz, de Landon mást is tett a kötetébe.

Végül, a trágárság. Erre nincs mentség, benne van, bántja a szemem és pont. Még akkor is, ha az nem lep meg, hogy egy ennyire erotika felé vitt történet trágárabb.

Nem most fejtem meg a titkot, de tény, hogy a jellemzői alapján utálhatnám, de ezt bírtam.

 

Landon: Megjelölve - Mint romantikus: 75% tragikus sorsú szereplők, nagy szenvedélyek, kellően rejtélyes is.

Szubjektíven: 70% papíron ki nem állhatnám, de igazság szerint még tetszett is. Fehér holló?

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3616418278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása