Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2021. november 10. - BBerni86

A gonoszság mindig ostoba és fantáziátlan. A teremtés nehéz. A rombolás, a gonoszsag mindíg könnyű és unalmad, a bűnök és kegyetlenségek egyazon listája újra és újra. (Koontz: Az éjszakai ablak)

 

De hát ilyen a politika. Tele van képmutatással, hamis mosolyokkal és henteskésekkel az ember hátában. (Chase: Királyi szerető)

 

– Ha valami baj történik – mondta Demelza –, mint ahogy most is történt velünk, attól minden veszekedés kicsinyesnek és jelentéktelennek tűnik, mintha nem lenne jogunk veszekedni. Nem kéne mindig mindenütt a barátságot keresnünk?
– Ahol lehet barátságot találni!
– Igen. De nem kéne törekednünk rá? (Graham: Demelza)

 

Aki gyakran emlegeti az ördögöt, az idővel hallani kezdi a szárnycsapásait. (Castillo: Szégyen)

 

Nem a szép keret teszi a szép képet. (Graham: Demelza)

 

– Hiszen itt emberek haltak meg, Ewan!
– Az emberek nagyon sok helyen meg szoktak halni. (Sager: Várj, amíg sötét lesz)

 

nem szabad leragadnunk a múltban. Ami történt, megtörtént, változtatni nem lehet rajta. Nem szabad hagyni, hogy az emlékek többé váljanak annál, amik. (Hendon: Korcsok)

 

– Ami meg a lányt illeti, kapott ruhákat, eljárt ide-oda, volt ez-az. Csak annyit kérek, amennyi elvárható: némi hálát.
– A hála nem olyasmi, amit igény szerint lehet produkálni, Lady Grayle. (Christie: Halál a Níluson; IN: Szentivánéji krimik)

 

Nem úgy fest, mintegy sorozatgyilkos, de persze egy falusi kisrendőr honnan is tudhatná. Végül is Kevin Spacey se nézett ki úgy, amikor levágta a szöszi fejét. (Szelle: Sebek a falon)

 

De ha ebben a hangulatban vesztegelsz, Ross, az olyan, mintha a fagyban ácsorognál. Ha a hidegben nem mozgunk, odaveszünk. (Graham: Demelza)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1416732616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása