Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Mayer: Megsebzett bizalom

Lósuttogó Akadémia 4.

2022. augusztus 28. - BBerni86

Fülszövegmegsebzett_bizalom.jpg

Kanada vad, tágas erdeiben áll egy fehér kastély: Snowfields. Ebben az internátusban képzik a világ legjobb lovasait, és itt gyógyítják a sérült lelkű lovakat.
Zoe és Isabelle elválaszthatatlan barátnők. Valaki azonban mégis közéjük áll: Cyprian. Róla soha nem beszélnek, mert mindketten szerelmesek a zseniális lovasba. Amikor Isabelle-nek és Cypriannak együtt kell gondoskodnia egy lelkileg sérült lóról, Zoe egyre inkább kirekesztettnek érzi magát. Úgy érzi, attól a két embertől kapja a legnagyobb sebet, akik a legtöbbet jelentenek neki…

Szerintem

A negyedik rész, és folytatódik a

megkezdett tendencia. Egy újabb diák múltját ismerjük meg, miközben egy lovon is segítenek.

Megint Zoe a főszereplő, de most egy újabb diák kerül mellé. Cyprian, Isabelle már a barátai, és a kezdet 2 hónappal van az előző rész vége után. Fura is, ahogy 2-3 sorban össze van foglalva, hogy az eltelt időben a két lány milyen nagy barátságba került. De a fiú miatt Zoe távolodik, és Cathy lesz az, akivel egyre több időt tölt el.
Zavaró is, ahogy mindig egy ember tud Zoe közelében lenni. Mintha a szerző direkt úgy írna, hogy kevés szereplőt kelljen mozgásban tartania. Mivel Zoe féltékeny Isabelle-re kerüli, őt alig látjuk, viszont sokat van Cathy-vel. Kétszemélyes tőle a regény, noha ezzel a lánnyal már négyen lesznek nagyon jó barátok.

Cathy előtörténete – nekem zavaró, ahogy egy komoly kiskorú drámát itt a szerző pár oldalban leegyszerűsít. Mert azért neki van múltja: egy idősebb, rossz útra vezető férfi, aki lopásokba vitte bele és drogfüggővé tette. Aki megint feltűnik, és vinné vissza a lányt a korábbi életébe. Már eleve elcsépelt, ahogy egy kb. olyan jelenetben felbukkan, mint az Abigélben, amikor Ginát akarják az intézetből randevú címszóval kicsalni. De ez bénább. Plusz, logikailag is nagyon hibázik az egész: a lányok 13 évesek. Vagyis, Cathy 11-12 éves volt, amikor Andrew elhitette vele, hogy mennyire szerelmesek és drogra szoktatta. Aki azért vele végeztette a lopásokat, mert ő már nagykorú. Mégis, kinek hiteles egy 18-19 éves fiú és egy 11-12 éves kislány szerelmes párként? Nekem minimum a pedofil felirat villog és már csak ezért le lehetett volna csukatni a férfit. Másrészt, van egy rész, ahol Cathy elmeséli, milyen szinten drogfüggő volt. Egyszerűen nem igaz, hogy elhozták ide és minden rendbe jött. Azért a leszokás nem ilyen. Nem tudom díjazni, amikor ilyen komoly dolgokból, mint a függőség, ilyen mesét gyártanak.

Azért most nem akadok ki, ahogy a Zoe – Cyprian – Isabelle háromszög kezelve van. Utálhatom, hogy minek szerelmi témát írni kiskamaszoknak, és utálhatom, hogy Zoe soha nem mer semmit megkérdezni, csak magában kombinál és beképzel dolgokat. De 13 éves, milyen legyen? Gyerek, gyerekes, rendben. Attól még utálom ezt a szálat, de kevésbé hinném el, ha éretten tudná kezelni.

Tom, a póni története némileg összecsapott. Itt Cathy múltja volt a lényeg, és véletlenül mellette erre is rájönnek. Inkább bele se megyek, hogy mennyire tetszett, amikor Zoe egyszer csak a homlokára csap, és megvilágosodik, mi baja a lónak. Amire a képzett trénerek sora nem jön rá, ő persze igen… Persze.

A szintet tartja a sorozat, gyerekkönyv lányoknak. Az már egy más történet, hogy szerintem nagyon alacsonyan van a léc…

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5917902135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása