Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Papp: Lehetett volna szerelem

Valóságon túl 1.

2023. november 14. - BBerni86

Fülszöveg: lehetett_volna_szerelem.jpg

Egy véletlennek tűnő találkozás meghatározhatja a sorsunk alakulását. Megeshet, hogy meglátunk valakit, aki később az életünk részévé válik. Ez történt dr. Dobos Konráddal is, aki sebészorvos egy budapesti klinikán.
A magyar felmenőkkel rendelkező dr. Mara Winkler, a FutureKey kutatóközpont fiatal orvosa előtt fényes jövő áll. Egy nemzetközi kutatócsoport tagjaként érkezik Budapestre. A neurológia területén zajló vizsgálódás mellett önmaga megismerésén is keményen dolgozik.
Mara otthona München, Konrádé Budapest, de nem csak ez áll közéjük. Mara évekkel ezelőtt elkötelezte magát a dúsgazdag hotelmágnás, Gregor Pritzker mellett, ám ez dr. Dobost nem rettenti vissza attól, hogy meghódítsa a gyönyörű nő szívét.

Szerintem: 

Kicsit keveredik a fejemben a másik történettel, amit

olvastam az írónőtől. Mások, mint egy hagyományos románc, de egymás között azért vannak közös vonásaik. Ahogy ebben, a Minden életemben is álmokkal, más életekkel operál.

Pedig a történet alapja akár banális is lehetne – Mara élete látszólag sínen van. Orvos lett, a szakágában egyre inkább jegyzik. A vőlegénye szereti, jóképű és gazdag. Csak – vannak repedések. Greg bővíti a cégét, távkapcsolatba kerültek és Mara egyre inkább szembesül azzal, hogy szeretik egymást, de valami mégis hiányzik köztük. Közben meg az új városban ott egy másik férfi, aki felébreszti benne azt, amit Greg nem tud.
A másik oldalról meg ott van Konrád, aki a misztikus vonalról tudja, hogy neki Mara az igazi. Baleset éri, és míg kómában van, leél egy másféle életet. Felébred, az orvosa Mara, aki áloméletében a Nagy Ő volt. Felébredve is ezt akarja, de a nő menyasszony. Mit lehet kezdeni a helyzettel, a tagadhatatlan szikrákkal közöttük?

A szereplők igyekeznek az elveik mellett megmaradni, így nem egy fájdalmas, nyögvenyelős szerelmi háromszöget kapunk. Komoly döntéseket, szembenézéseket. valahol az is a baj, hogy mindenki túl fair akar lenni mindenkivel. Az is okozza a bonyodalmat, hogy tulajdonképpen senki nem mondja ki nyíltan, kit és mit akar, inkább igyekeznek úgy sakkozni, hogy mindenkinek a lehető legjobb legyen. Amivel persze azt érik el, hogy ők maguk sem igazán boldogok, meg az sem, akit annak akarnak látni.

Lehetne a misztikus szálat nézni, sorsról és végzetről elmélkedni, de én simán levezetem oda a történetet, hogy a kommunikációs szakadékok és az igazság kimondásának elmaradása milyen károkat tud okozni. Ilyen szempontból a cím is nagyon találó. Lehettek volna szerelmesek, lehetnének igazán boldogok, csak… a fentiek. Magukkal se őszinték igazán, mással meg végképp nem. És ez attól igazán tragikus, hogy jó emberek, jót akarnak.

Női regény, belülről megfogott cselekménnyel. Érzések, döntések és szenvedélyek vannak a középpontban. Némileg talán túlírva is, de ezt írom azért is, mert a cselekmény kevesebb, viszont érzelem rengeteg van benne, hosszan magyarázva. Nem pont olyan arány, ami nekem jól esik. De női regény, abban ez simán benne van.

Nincs negatív szereplő – még csak Greget sem lehet utálni. Ő is szereti Marát, jót akar neki, és el is engedné. Alapvetően Mara és Konrád a regény párja, de elég sok minden közbe is jön nekik, meg Mara nem olyan alkat, aki cserben hagyna másokat. Itt nem merném megtippelni, hogy a végére ki mellett köt ki a nő.
Ebből adódik, hogy a konfliktus sem bonyolult. Fel lehet-e adni egy jó, stabil kapcsolatot a bizonytalanért? Mi ér többet: egy biztonságos, langyos szeretet, vagy a friss, lángoló szerelem, amiből nem tudod, mi lesz?

Nekem az húzta le, hogy érzelmesebb, mint ami jól esik és nem tudok Mara több döntésével egyetérteni. Majd kiderül, a folytatás mit tesz helyre ezekből. Ha az jó lesz, akkor ez is jobban fog csúszni.

Idézet: 

Édes Istenem, hát fájhat a boldogság?

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8318256945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása