Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Őszi: Piri néni 2.

Életvidám, nyitott, melegszívű

2018. május 28. - BBerni86

Nagymamás, közértes, környékbelieken segítős.

Piri néni szokás szerint pörög. Mivel szeret emberek között lenni, és egy kis plusz pénz se jönne rosszul, keres valami munkát a nyugdíj mellé. Egy közértbe talál rá a megfelelő állás, ahol hamar megszereti a többieket is, és mindig akad egy olyan vevő, akit helyre tehet, vagy egy jó lélek, akinek segítő kezet nyújthat. Közben a családban is pörögnek az események: az unokájánál érkezik a harmadik baba, a nagyfia nősülni készül és hozza haza a piri_neni.jpgfrancia menyasszonyt, neki meg lesz egy szívtipró udvarlója. Maradék idejében befogad egy cicát, vele az öt kölykét, és összehozza a jószívű, de kissé szerencsétlen postást az egyik bódés kisasszonnyal, és lakásfelújításba is belefog.

Piri néni visszatért és örülünk neki! Kellenek az ilyen napfényes sztorik! Szeretem a horror és thriller regényeket, de közbe szükség van arra is, hogy a borzalmak mellett tudjunk örülni az élet minden kis apróságának is. Ez benne van Piri néni sztorijaiban, aki kicsit visszaadja az ember életkedvét és a hitét az emberekben!

Mert sajnos olyan világban élünk, ahol hírértéke a szenzációknak, botrányoknak és bajoknak van. Nem ünneplünk – mi megbotránkozni és sírni szeretünk? Néha úgy érzem. Nem is csoda, hogy annyi depressziós és rosszkedvű ember van. De vannak, akik tudják máshogy élni az életet és érdemes ezt-azt ellesni tőlük!

Piri néni pörög ezerrel, ami példa mindenkinek! Nagyon bírom, ahogy folyton ténykedik, és soha nem unatkozik. Élvezi, amit csinál, és nem sajnálja magát. Ha valami baj van, a megoldást keresi, és nem élvezi, hogy a nyomorát reklámozza. Nem is teszi.

Abszolút pozitív életszemlélete van, és bár sok nehéz alakkal összehozza az életet, igyekszik minden citromból limonádét facsarni. Nem engedi lehúzni magát, meglátja mindennek a humoros oldalát is, és annyira szereti az életet, a többi embert! Pedig ez nehéz. De mi az eredmény? Egy boldogabb élet. De most komolyan, miért vagyunk hajlamosak a bajba dagonyázni? Miért a negatív dolgokat látjuk meg? Sokkal boldogabbak lennénk, ha tudnánk ezen a szemléleten változtatni! Nekem se megy ez így, de most kicsit kaptam egy lökést, hogy igenis, meg kell próbálni kicsit máshogy nézni a dolgokat!

A kötet különben felfogható egy laza novellagyűjteménynek, melyben Piri néni elmeséli a különféle kalandjait. A szervező elv az időbeliség, de ha kell, ettől is eltér egy-egy visszaemlékezés kedvéért az elmúlt időkről. Lazán kötődnek össze az események, az előző kötet nélkül is érthető. Sőt, akár össze-vissza is lehetne olvasni, egy-egy rész megáll a maga lábán. Egy-egy életkép, nagyon gyakran egy poénra kihegyezve.

Mert ebben a kötetben egyensúly van abban, hogy életbölcsességeket fogalmaz meg, de mindig úgy tálalva, hogy ne példázat legyen, hanem kellemes, szórakoztató sztori, ami különben még mond is valamit.

Tetszett, ahogy vannak kis kiutalások a mindennapokra. Ez nem mesekörnyezet, hanem a mi Budapestünk. (Ó, te 3-as metró!) Ahol olyan sztorik elevenednek meg, amelyek meg is történhetnének valóban. Nem mesés, hanem erősen realisztikus.

Akinek kell egy kis pozitív életszemlélet, ismerkedjen meg Piri nénivel!

 

Piri néni 2. - Mint életképek: 90% jópofa, emberszeretettel teli, vicces, miközben reális is, jó karakterekkel.

Szubjektíven: 95% jót mosolyogtam rajta, ráismerni a mindennapokra, de jobb szemlélettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr714009038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.18. 04:18:11

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása