Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Könyvheti emlék

2018. június 11. - BBerni86

Nem hittem, hogy összejön, de mégis így lett. Igaz, nem sok időm volt élményeket gyűjteni, és azt is korlátozó tényezőkkel, de azért örülök, hogy kijutottam a könyvhét záró napjára. Nem kellett hozzá más, csak az orvostól egy nagy adag fájdalomcsillapító, egy akkora napszemüveg, hogy a fél arcom eltakarja és gyorsan szedett lábak, mert a gyógyszer csak 2 órát nyert nekem, és ebben benne van az utazási idő is.

khet2.jpgDe akkor térjünk is a lényegre! Idén került sor a 89. Ünnepi Könyvhét megrendezésére. A helyszín már hagyományosnak mondható, a Vörösmarty tér. Belváros, gyönyörű házak között, a Deák tér közelében. Mondhatni, ha süt a nap, akkor a könyvheti nézelődés mellett egy szép szegletét is megcsodálhatjuk fővárosunknak. Ebben mázlim volt - bár nézőpont kérdése, a szemem nem díjazta annyira - ragyogóan sütni kezdett a nap, és az idő mindenképpen nyáriasnak volt mondható. Jól is jött, hogy otthonról vittem a behűtött italom... (mivel a környék jó, sejthetik milyenek az étterem árak. Akinek ott kellett üdítőt szereznie, foghatta a fejét a számla láttán.)

Ami ennél fontosabb: maguk a könyvek! A rendszer standos, mint a Könyvfesztiválon is. Csak itt kint vagyunk a szabadban, és a kiadók kis bódékban várják az érdeklődőket. Nekem a karácsonyi vásárok jutottak róla az eszembe, csak éppen fogamra valóbb kínálattal. Apró csecsebecsék helyett könyvek mindenfelé! Azért akadt más is, egy-egy kiadónak vannak más termékei is. Például társasjátékok. Láttam is az egyiket, ami érdekelne, mert a khet1.jpgregénysorozat nagyon bejön, ami az alapja. Az Időfutár. Épp csak az a gond vele, hogy ha meg is lenne a játék, nem találok annyi embert, hogy le tudjak ülni játszani... hiába, az olvasással ellentétben a társas, mint neve is sejteti, társas program.

De vissza a könyvekre! Természetesen kint volt minden nagy kiadó, és hozták az újdonságaikat. Vannak, akik kifejezetten az ilyen könyves ünnepekre időzítenek, így az Agave, a Fumax, a Maxim és a Könyvmolyképző nem kevés újdonságot kínálhatott. Voltak akciók, kedvezmények, és amit nagyon bírok: sokan készülnek kis ajándékkal is. Én most a Menő Könyvektől kaptam kis füzeteket, meg a Könyvtündértől könyvjelzőt.

De akkor a fekete leves! Mert kérem szépen, idén nagyon nyert a Könyvfesztivál a Könyvhét felett! Kezdve azzal, hogy a könyvhéten sokkal szerényebb volt a kínálat. Ma döbbenten láttam, hogy volt olyan kiadó, aki ki sem nyitotta a standját. Folytatva azzal, hogy programok alig voltak. Én, a nagy dedikáltató nem tudtam új aláírásokat szerezni ma! Szombat lett volna a jobb nap erre, de az összes többi... eseménytelen. A ma is. Folytatom a sort azzal, hogy most nem volt szigorú a mindenki a maga könyvét árulja. Engem irritált, hogy pl. Agave könyveket az Agave pultján kívül legalább 3 bódéban láttam és vehettem volna. Zárásul, alig lézengett pár ember. Hol az a hangulat, ami sodor és árad a könyvmolyokból? Ma nem éreztem.

Mindezzel együtt nem bánom, hogy egy órácskám volt elmerülni a könyvhétben: szereztem két új könyvet (keresztanyu, innen is köszönöm), és engem mindig feldob, ha ennyi regény vesz körbe. Idén nyert a Könyvfesztivál, az biztos. Most pedig várom az év utolsó nagy könyves eseményét: a karácsonyi rohamot.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9914041804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása