Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Kwan: Kőgazdag ázsiaiak

Kőgazdag ázsiaiak 1.

2018. július 29. - BBerni86

Vagyonos, előítéletes, kavarós, szerelmes, luxus világos.

Rachel Chu komolyan megdolgozott a helyéért: egyedülálló anyja mindig a legjobb iskolákba járatta, bármilyen nehéz is volt előteremteni rá a pénzt. Rachel már doktori fokozattal bíró közgazdász, aki New Yorkban tanít az egyetemen. Itt ismerte meg a történész professzor Nicholast, akivel már 2 éve stabil párost alkotnak. Michael most elhívja a nőt magával Ázsiába, haza, hogy egy barátja esküvőjén legyen a párja, és bemutassa a családjának. Rachel döbbenten szembesül vele, hogy Nicholas az egyik leggazdagabb kínai család sarja, minden rokona dúsgazdag, és kinézik maguk közül a szegény lányt. Nyíltan ármánykodnak ellene, nem is beszélve a dúsgazdag kogazdag_azsiaiak.jpgszépségekről, akik maguknak akarják a szerelmét. Pedig a felszín alatt mindenkinek vannak mocskos titkai…

Szkeptikusan álltam a regényhez. Ugyan voltak ajánlások, hogy kiváló nyári szórakoztató olvasmány, de kicsit mindig nehezen rázódok bele az ázsiai történetekbe. A nevek gyilkosak, máig kísért, ahogy a Battle Royale kötetem mellett jegyzeteltem, hogy mégis ki-kicsoda.

Ehhez képest nagyon jól szórakoztam a regényen! Tényleg, aki egy szórakoztató, könnyed, de azért egyáltalán nem buta strandkönyvre vágyik, tudom neki ajánlani én is!

Még csak a nevek miatt se kell aggódni. Eléggé ledöbbentem rajta, hogy nemesi, kínai családokba mindenkinek angol neve van. (Mármint kereszt, mert azért a vezetéknevek Leong, meg hasonlók.) Astrid, Eleanor, Alistair, Kitty – mintha csak egy angolszász regény szereplői lennének, pedig ebben a kötetben mindenki kínai.

De, ami ennél sokkal fontosabb, nagyon jó a regény története. Látszólag egy szerelmi történet, amiben Nicholas lassan eljut oda, hogy megkérje a barátnője kezét. De egyáltalán nem a romantikán van a hangsúly! Az egész kötetben egy olyan jelenet jut a párnak, amit esetleg nyálasnak neveznék. Ez a kötet arról szól, hogy a gazdagok hogyan akarják szétszedni kettejüket! (Kevés szimpatizánsuk is akad, azért.) Az idősebbek rafináltan, a fiatal szépségek sokkal nyersebb módokon törnek a pár egységére.

Mellette más szereplők sorsát is követhetjük, akik között akadnak kifejezetten szimpatikusak is. Mint Nicholas unokatestvére, a gyönyörű Astrid, aki rangon alul ment férjhez, és most kezdi látni, milyen nehézségekkel kell szembenéznie neki, és a férjének is.

De az ármányok és játszmák mellett még valamit nagyon tud ez a regény. Bemutat egy világot, amit különben elképzelni sem tudnánk. Ebben a történetben Rachel személyét leszámítva mindenki olyan gazdag, hogy azt csinálnak, amit csak akarnak. Iszonyat sokat olvashatunk luxus márkákról, dizájner ruhákról és ékszerekről, birtokokról, nyaralásokról, műtárgyakról akár. Itt kinézik, akinek nincs magángépe…

Van a regénynek humora. Egyetlen vicces jelenetet elmesélek: a vagyonos férjre hajtó Kitty összegabalyodik egy gazdag örökössel, mire a család vallásos tagja bekattan, és törni-zúzni kezd a lakásba, és ördögűzés gyanánt haragszik mindenre, amit kicsit is pogánynak lát. Az öreglányok meg bevásárló szatyrokba rejtik a műtárgyakat, igyekezve ellógni velük…

Az egész ráadásul kap egy ironikus felhangot is, gondolkoztat az ilyen extrém gazdagságról.

Lesz folytatása is, én már alig várom!

 

Kőgazdag ázsiaiak - Mint strandkönyv: 100% szórakoztató, humorosan, ironikusan megírva. Minőségien bulváros.

Szubjektíven: 100% tetszettek a karakterek, a gazdagok ármányai és a luxus világ külsőségei.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3214147303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása