Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2018. október 03. - BBerni86

Csak akkor használj pengét, ha készen állsz arra is, hogy megöl. (Roth: Elválaszt a sors)

 

  • … álmomban sem jutott volna eszünkbe, hogy ekkorára nője ki magát az üzlet, és te is kivehetted volna belőle a részed. Elképzelni sem tudod, mennyi pénzről van szó. De nem. Neked el kellett venned egy kékvérű szélhámost, aztán elrohanni a vadonba valami szektával. Remélem, beválik ez az új őrültség.
  • Apa, azt hiszem, ez a legkedvesebb dolog, amit valaha is mondtál nekem. (Mead: A Ragyogó Udvar)

 

Meglepően könnyű elrejteni a valódi érzéseidet egy mosollyal és egy kedves szóval. (Slater: Bízz bennem!)

 

Hidd el, egyedül álló szülőként igen alacsonyak az önmagammal szembeni elvárásaim. Nem adtak vele használati utasítást, de ha létezik ilyesmi, akkor tutira van benne olyan kitétel, hogy ne hagyd magára a gyerekedet egy másik bolygón, ne halj meg kínkeservesen a szeme láttára, hogy utána ne neki kelljen a hulládról gondoskodni. (Neuvel: Védtelen halandók)

 

A világvége eljövetele időbe telik, és az idő, tűnődött Susannah, olyan ráérősen végezte ezt a feladatot, akár egy kínzómester, aki képes megadni a halált gyorsan is, de mindig gyötrelmes fájdalommal. Nincs előle menekvés. (Nagata: A marsi obeliszk; In: Az év legjobb sci-fi és fantasynovellái, 2018.)

 

  • Te… te vagy az utolsó megmaradt vérrokonom – mondta Akos.
  • Ez volna az ok? Elég ostoba – jegyezte meg Lazmet. – Mégis micsoda a vér? Csak anyag, mint a víz vagy a csillagpor. (Roth: Elválaszt a sors)

 

Megtudtuk, hogy a Föld nem zárt terület, s egyáltalán nem biztos tartózkodási helye az embernek. Sejtelmünk sem lehet róla soha, micsoda láthatatlan jó vagy rossz ront ránk a térből váratlanul. (Wells: Világok harca)

 

Egyik oldalon az összeszorított fogak türelme van, a másik oldalon a félelem attól, ami a sötétben ólálkodik. De ha óvatosak és vigyáznak, az emberek életben maradhatnak. Többnyire életben maradnak. (Bishop: Holló a hollónak)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3314276055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása