Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

2018. december 30. - BBerni86

Gyors poénvadászat, mert az ünnepek alatt nem igazán sikerült csavaros és ünnepi olvasmányra is akadnom.

- A tél menyasszonya: Zelka kiszabadítja a lányokat, hiszen a torony mindenkit a szíve vágyával ejt foglyul, amit a_tel_menyasszonya.jpgvele nem tud megtenni, hiszen neki nincs szíve. Ahogy ellenáll egy-egy kísértésnek, ráakad egy-egy tárgyra, amit megfogva az visszaváltozik lánnyá. Az egyik aludni akart, a másik éhes volt, a harmadik hiú, de Zelkának se a vetett ágy, terített asztal és szépítőszerek nem kellettek. Az utolsó szobában a jégbe fagyott Tavasz várja, akit a dalával életre kelt. Az útján segítő állatokról kiderül, hogy a Tél volt, csak eddig ő is el volt átkozva. Hazaengedi a Tavaszt, és megkéri Zelka kezét.

- Az utolsó karácsony Párizsban: Will meghal a háborúban, de a francia szerelméről kiderül, hogy szült egy kislányt a fiútól. Evie eléri a családjánál, hogy fogadják igazi az_utolso_karacsony_parizsban.jpgrokonukká a kislányt, hiszen csak ő maradt Will után. Tom apja halála után egy rokon igyekszik átvenni a fiú örökségét jelentő lapot, és azt mondja Tomnak, Evie már az ő jegyese. Tom rettenetesen kiakad, levélben mindennek elmondja a lányt. Aki nem tud bocsánatot sem kérni: súlyos betegen karanténba kerül. Tom egy korábbi levélből mindenre rájön, és igyekszik bejutni a lányhoz a karanténba. Az utolsó levél, jó 50 évvel későbbi. Evie nem rég halt meg, ez volt az utolsó levele. Miután bejutott a karanténba, addig maradt, míg Evie felépült, és már mindketten szerelmet tudtak vallani a másiknak. Boldog házasok voltak, itt volt kettos_jatek.jpgPárizsban a lánykérés. Tom eltölt egy kis időt Will lányával, majd Evie szeretettel teli szavai után végleg elalszik. Delphine, Will lánya levélben hívja meg magához Tom és Evie fiát, Willt családjával együtt magához.

- Kettős: Játék - Tünde süket, míg Hárún egy menekült, aki Németországba igyekszik eljutni. Amikor szembesülnek a másik titkával, csúnyán összevesznek. De aztán a vonaton bejelöli a fiú a lányt neten, aki visszajelöli, és beszélgetni kezdenek, de már az igazság tudtában.a_tukrok_varosa.jpg

- A tükrök városa: Amy életben marad, legyőzi a Nulladik Pácienst is. De ő utolsó tetteként még megharapja és fertőzi Petert. Amy életben tartja, de csak valami gyenge zombiszerű alak marad belőle. A túlélők hajóval Európába mentek, így Amy és Peter magukra maradnak. Miután Peter meghal, Amy eltemeti, és várja, hogy visszatérjenek a többiek. Jó pár generációval később merészkednek vissza az emberek az amerikai kontinensre, megtalálják Amyt. Aki már olyan régen van egyedül, hogy nehezére is esik újra kommunikálni. A regény végén egy történész megkéri, mesélje el a történetét.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1814519400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása