Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2019. január 02. - BBerni86

Legyen itt a lánykérés. Eljegyzési bulinak még úgysem adott helyet a Posta. Volt már itt rablás, késelés, sokféle lopás, egy anyuka itt feledte a babakocsijában a gyerekét, két koma piásan összeverekedett, de jegygyűrűt még senki ujjára nem húztak fel. Na, akkor itt az alkalom! (Őszi: Piri néni 3.)

 

Fontos a drága cipő. Amikor az ember kollégákkal, ügyfelekkel, törvényszolgákkal, rendőrökkel tárgyal, időnként lehajtja a fejét, és a másik cipőjét bámulja, hogy elrejtse rosszalló tekintetét. (Vaughan: Egy botrány természetrajza)

 

El sem tudod képzelni, milyen ostobák az emberek. Az állatok meg éppen olyan buták. A földhöz képest a pokol valóságos paradicsom! (A kisördög In: Svájci népmesék)

 

A zseniket olvasgatni kell, nem velük élni – foglalta össze élete végén lakonikusan különválásuk okát. (Nyáry: Írjál és szeressél)

 

Lajos Kitti démoni macskája volt. Én Azazelnek hívtam inkább, de egyik nevére sem hallgatott. (Sereg: Mindent a barátságért, IN: Meghitt pillanatok)

 

Nem baj az, ha karakán az ember, ha kiáll az igazáért és nem rejti véka alá a véleményét. Igen, én szeretem kinyitni a pofámat, ha van kiért, ha van miért. Az embernek egyes szituációkban muszáj saját véleményt formálnia és megvédeni az álláspontját, ha úgy érzi, hogy neki van igaza. Nem önfejűségből vagy dacból, nem, egyszerűen egy belső hang ezt diktálja számára. Hívhatjuk önérzetnek is, de én jobban szeretem igazságérzetnek hívni. (Őszi: Piri néni 3.)

 

Pici lányom – karolt át anya. – Ez jó lecke most, amikor nem veled történik: elengedni valamit néha legalább olyan fontos, mint ragaszkodni hozzá. (Barnard: Törékeny barátság)

 

Álmodozni szabad, az tart fiatalon. (Gier: Fellegszálló)

 

Látom, hogy egyre többen és többen okostelefon-zombiként élik az életüket. (Zacher: A Zacher 2.0)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1314522652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása