Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Moriarty: Kilenc idegen

2019. január 13. - BBerni86

A történet keveri a szereplők nézőpontjait, játszik az idősíkokkal. Ezt meg se próbálom átvenni, karakterenként elmesélem, ki mivel küzd, és mi lesz a megoldása.

r4_8.jpgMasha menő üzletasszony volt, aki éppen agyvérzést kap, de fel se akarta venni, csak dolgozni. Az asszisztensét szidja le, amiért kihívta a mentőket. De elájul, be kell avatkozni. Valamivel később a saját egészségügyi intézetét vezeti, ahol az a férfi az egyik ápoló, aki megmentette az életét a baleset idején. Sikeresek, bár megosztó Masha radikális módszere. Egyesek imádják, mások perelni akarják. Most új csoport jön, kilenc idegen egy 10 napos terápiára. Velük is a szokásos kört futja: diéta, beszélgetések, majd bedrogozza és bezárja őket. Ez a csoport nagyon ki is akad, perelnek a szabadulás után. Masha börtönbe kerül, de ezt is reklámnak használja, még radikálisabban folytatja a szabadulása után. Senki nem is sejti, hogy a munkamániás nő nagyon rég elhagyta a csecsemő fiát és a férjét. Pénzt küld nekik, de se a fiát, se az unokáját r2_6.jpgnem látta még. A volt féje még küldözget neki képeket, remélve, egyszer meggondolja magát.

Frances (1.) ötvenes írónő, akit két dolog súlyt: romantikus regényei már nem érdeklik az embereket, a legújabbnak kiadója sincs. Már szeretne családot is, egy elvált, gyerekes férfi személyében. Azt hitte, megtalálta. De csak egy csaló volt, aki kicsalta a pénzét és megszökött. Itt ismerkedik meg egy egykori football játékossal (2.) (aki még mindig azon próbál túllendülni, hogy sérülés miatt nem lehetett sokáig a pályán), aki nem szimpatikus neki, nem is a zsánere. De a közös napok közel hozzák őket. A férfi a távozás után is tartja a kapcsolatot, főleg telefonon beszélgetnek. Amikor a gyerekéhez és kis unokájához utazik Európába, a nőt is elhívja magával. Frances elmegy, a reptéren csattan el az első csók, és innentől kezdve együtt vannak. Pár évvel később, Frances 60. születésnapja után össze is házasodnak. Arra a nő már új karriert is talált: romantikus krimiket ír.

Ben (3.) és Jessica (4.) a házasságukat szeretnék rendbe hozni. Korábban közel voltak egymáshoz, de mióta megnyerték a lottót, eltávolodtak. A fiatalembernek hiányzik a munkája, a hétköznapok. A gazdagságban azt az egyet szereti, hogy most megvehette álmai kocsiját. A felesége féltékeny is az autóra, a nagy kocsibolond Ben szerinte jobban szereti a Ferrarit, mint r3_9.jpgőt. Jessica a pénzt arra használja, hogy az áloméltét élje. Plasztikai sebészettel változott bombanővé - amit Ben nem szeret, műnek látja a feleségét. Jessica mindene a közösségi média, celeb akar lenni. Annyira mást akarnak, hogy itt rájönnek, nem maradnak együtt. Mivel Jessica nem terhes, békésen elválnak. Jessica megvalósítja a celeb álmát, Ben visszamegy dolgozni, stabilan él, a vagyon jelentős részét jótékonyságra fordítja és idővel a szerelem is újra rátalál.

Carmel (5.) fogyni jött ide. 4 lányt szült a férjének, boldog volt, míg a férfi hirtelen ott nem hagyta másért. Szerinte azért, mert már nem elég szép. Itt a többiek és a helyzet rádöbbentik, hogy jó úgy, ahogy van. A férje a bűnös, akinek csak az volt a lényeg, hogy új és fiatalabb nője legyen. Magabiztosabb lesz, visszamegy dolgozni, és még a férje új felségével is összebarátkozik, aki nagyon rendes nő, és mivel nem lehet saját gyereke, Carmel lányait imádja. Carmel biztos benne, ha a volt férje elhagyja majd egy fiatalabbért őt is, ez a barátság megmarad és tartósabb lesz, mint a házasság.

Egy jóképű fiatalember, Lars (6.) a párkapcsolati gondjaival kerül ide. Homoszexuális, aki szereti a párját, de egy ponton nagyon eltérnek. Ő nem akar gyereket, a szerelme igen. Mire hazamegy, már hajlandó komolyan megfontolni a lehetőségeiket.

Napoleon (7.) a nejével (8.) és a lányával (9.) érkezik. Csak át akarják vészelni ezt a 10 napot, amikor 3 éve a fiuk, Zach öngyilkos lett a születésnapján. Elfojtanak, nem beszélnek a 18 évesen önmagával végző Zachről. Itt átszakadnak a gátak. Mindenki elmondhatja, miért hibáztatja magát. Az anya, aki nem ellenőrizte a fia r1_6.jpggyógyszerét, aminek szuicid hajlamok is a mellékhatásai. Az ikerhúg, aki látta a testvére megváltozott viselkedését, de nem mondta ki nyíltan. Az apa, aki aznap álmosan lenyomta a vekkert, és máig kísérti, ha korábban felkel, még életben találhatta volna a fiát. Azzal, hogy kimondják, a sebek gyógyulni kezdenek, és együtt ki tudják mondani, Zach magát ölte meg, nem ők tették ezt vele. Már a szépre is tudnak emlékezni, nemcsak a fájdalmasra. A szülők újra egymásra találnak, a lányuk pedig visszatalál magához. Bennel barátkozik itt össze, akinek van egy drogfüggő testvére, akin próbál a férfi segíteni, de egyszerűen nem tud. Amikor hónapokkal később Ben testvére túllövi magát és meghal, ezt a lányt hívja fel vigaszért.

Nyíltan nincs leírva, hogy ki ő, de Frances esküvőjén a koszorúslányok között van egy szem kisfiú. Akinek Zach a neve, és aki már most a játékautóját szorongatja mániásan. Szerintem Ben és az ikrét elvesztő lány összejöttek, családot alapítottak, és a kis Zach a kisfiuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4614559212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása