Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Mire várunk?

2019. január 18. - BBerni86

mire_8.jpgCím: Bewitching

Szerző: Alex Flinn - a Könyvmolyképző adta ki nálunk két regényét, mindkettő mese adaptáció. A Beastly a Szépség és a Szörnyeteg, míg a Csók pont jókor egy modernizált Csipkerózsika YA sztori. Ugyanezen a vonalon, modernizált ifjúsági mesékben van a szerzőnek több kötete is.

Műfaj: YA, újraírt mese

Cselekmény: Kendra, a boszorkány, aki elátkozta a Beastly sztorijában Kyle-t, most főszereplővé válik. A történet arról szól, hogyan használta a maga módján évszázadokon át az erejét, hogy segítsen az embereknek. Benne volt a keze többek közt Jancsi és Juliska, a Kis hableány történetében is. Még az is kiderül tőle, hogy Hamupipőke gonosz mostohatesója igazából egy helyes srác volt.

Várható  megjelenés: 2012-től angolul kapható, nálunk még csak tervbe se látom sehol. A Könyvmolyképző is leállt Flinn köteteivel a Csók után.

Miért várós?

- Alex Flinn mindkét magyarul megjelent kötetét szerettem. A Beastly a jobb, és ez annak kvázi a folytatása.

- Szeretem az újragondolt meséket.

- Izgat, milyen meséket és hogyan variált meg Flinn.

- Sorozat kötet, ezzel válik főszereplővé Kendra, és innen indul a többi újraírt mese.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5514568944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása