Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Peters: A rózsaszoba titka

2019. január 27. - BBerni86

Victoria éppen a szüfrazsetteknek kémkedik. Tudomásukra jutott, hogy a Melbury Hall fog otthont adni a konzervatívok következő ülésének, ahol szeretnének tüntetni. Victoria vállalkozik rá, hogy a kastélyban tartott nyílt napon kilopódzik a kertbe, és készít néhány fotót és rajzot. Ám valami szokatlanra figyel fel: a lord két titokzatos idegennel merül mély beszélgetésbe. Érdekesnek tartja az esetet, így róluk is készít képet. Otthon megmutatja Hopkinsnak is, aki hozzá hasonlóan nem ismeri fel a férfiakat.r3_10.jpg

De nem ér rá ezen aggódni, két magánéleti esemény köti le a figyelmét. Az első, nem tudja eldönteni, mit kezdjen Jeremyvel. Szereti a fiatalembert, aki látszólag újságíró, valójában a korona titkos ügynöke. A lány aggódik, ha feleségül menne hozzá, a férfi munkája kerülne veszélybe. Hiszen ő szüfrazsett, törvényt sért, mi van, ha ezért elbocsátanák Jeremyt? A vonzalom kölcsönös és egyre nagyobb, de összeházasodhatnak?

Másrészt, anyja képeiből kiállítás nyílik. Az egyik kép, melyet nem az anyja festett, hátuljában szerelmes levelet talál. A lány tudni akarja, ki a kép titokzatos festője, aki talán anyja élete nagy szerelme volt. Amiről eddig azt hitte, az apja volt.

Egy rendezvényen Jeremy ellen merényletet kísérelnek meg, a férfinak vidékre kell mennie, míg a tettesek kézre kerülnek. Mivel nem lehetnek együtt, Victoria elfogadja Rosalyn barátnője invitálását Németországba. Rosalyn közel lakik Victoria édesanyjának a családjához, és a helyhez, ahol a kép készült. Nyomozni készül családi ügyben.

De Rosalyn is nyomoznivalót tartogat neki: volt egy szeretője, a megnyerő lord Fisher. Elutazott, de nem érkezett meg velencei címére. Rosalyn aggódik, hogy a hibáját megtudó férje ölette meg a férfit. Victoria vállalja, hogy utánakérdez az esetnek. Hamar ki is derül számára, hogy a fiatal lord nemrég nagy örökséghez jutott, hajszolta a nőket. Rosalyn csak egy volt a sok között. Egy titokzatos férfival távozott ugyan, de a tanú meghallgatása után tudja, teljesen más kinézetű férfi volt, mint Rosalyn szőke, magas férje. Meg tudja nyugtatni barátnőjét, a férje nem gyilkos. Még tippet is ad, hogyan tegyék rendbe a kapcsolatuk.

Közben lenyomozza a festőt, Jakobot is. A kérdéses időpontban az anyja is Németországban volt, egy tanút is talál, aki ugyan kever már dolgokat öregsége okán, de nagyon jól emlékszik a szép szőke nőre, akiben Victoria az anyjára ismer, és aki itt együtt élt a festővel. Kiszámolja, a dátumok alapján lehet, hogy Jakob az apja. Válaszokra r1_7.jpgvan szüksége, így hajlandó az anyja családját is felkeresni.

Nagyanyja, Leontine hercegnő szigorú, kemény asszony, akitől gyerekkora óta tart a lány. Rákérdez tőle a festőre, de Leontine tagadja, hogy ismerné. Annak ellenére, hogy egy másik képet is felismer a festőtől a kastélyban. Valamint, észreveszi, hogy nagybátyja egyik vendége és barátja azonos a férfival, akit lefotózott a kertben. A férfi erőszakos, biztosan rosszban sántikál – egy estélyt követően majdnem megerőszakolja a lányt is, akit nagyanyja megjelenése ment meg.

Majd Victoria arra is rájön, hogy az erdőben talált csavargó valójában lord Fisher holtteste, aki nem örökölt, ahogy Hopkins kiderítette, hanem gyanús módon jutott nagy vagyonhoz. Ahogy képet is találnak róla, benne ismerik fel a harmadik férfit a fotóról.

Victoria, Jeremy is arra a következtetésre jut, hogy angol hadi titkokat csempésztek a németekhez. Ahol egy anarchista merénylet is készülődik. Jeremy komolyan félti a lányt, így titokban és Hopkins társaságában Németországba utazik egy herceg álcájában. Közben Victoria egy szimpatikus orosz doktor segítségével igyekszik több mindent megtudni. Jakob nyomára is bukkan, aki már nem él. De a fiával találkozik, akitől megismeri a lány az igazat. Jakob nem az anyja szeretője volt, hanem az apja, így Victoria nagyapja. A fiatal Leontine szeretett bele a festőbe, aki portrét készített róla. Ő volt az, aki pár napig a festővel élt a hegyekben. Azért volt az anyjánál a festménye, mert amikor már nagylányként, a saját esküvője előtt megtudta az igazat, magával vitte az apja képét.

Leontine hercegnőnek annyira szimpatikus az álruhás Jeremy, hogy meghívja magukhoz, még arra is kísérletet tesz, hogy összehozza Victoriával. Akinek az is éppen elég nehéz, hogy ne mutassa ki nyíltan, mennyire vonzódik a férfihoz. Titokban ki is szökik hozzá, és miközben megbeszélik a teendőket, jegyesekké és szeretőkké lesznek. r2_7.jpgJeremy csak azt emészti meg nehezen, hogy Victoria nem hajlandó biztonságban hazautazni, segíteni akar neki a merénylet megakadályozásában, ha az veszélyes is lehet.

Együtt rájöttek, hogy az ide látogató cár a célpont. Lev, az orvos is az anarchisták közé tartozik. Victoria hisz benne, hogy meg tudja győzni, segítsen nekik megakadályozni a merényletet. Bevonják a hercegnőt is, aki két okból segít. Egyrészt, a saját fia is az összeesküvők között van, akit így meg tudnak menteni. Másrészt, Victoria most kéri számon rajta, hogy ki volt neki Jakob.

Lev segít, még az életét is adja, amikor megakadályozzák a merényletet. Leontine és Victoria kibékülnek egymással, a nagymama még áldását is adja a házasságra Jeremyvel, akiben már ő is látja, mennyivel több, mint újságíró.

Hazatérve Londonba megtartják az eljegyzési ünnepséget is.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1414588554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása