Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

2019. február 03. - BBerni86

1_2.jpg- Morgan: Lázadók

A közösség szépen gyarapodik. Már egy kis faluban élnek, gazdálkodnak. Éppen ünnepségre készülnek, egyfajta szüreti bál lenne. Clarke boldog itt, csak Bellamy aggasztja kicsit. A fiú ugyan megtalálta a helyét a közösségbe, még tanácsosnak is megválasztották, ő mondja a beszédet is az ünnepségen, de még rémálmai vannak és szenved. Amikor megjöttek a fentiek, és agyon akarták lőni, kísérti. Most is azzal jött meg a vadászatból, hogy levél halmokat talált, amiknek nem kellett volna ott lennie. És mintha hangokat is hallott volna. De Clarke lenyugtatja, csak képzeli. A lány már azon mereng, milyen módon lehetne többet segíteni a fiúnak, hogy leküzdje a paranoiát.

Ám a bálon idegenek támadnak rájuk. Ellopják a terményeik, ölnek is, és sokukat elrabolják. Az elvittek között van Octavia is, és Wells, Glass is. Bellamy legszívesebben rohanna utánuk: nem elég, hogy igaza volt, egyszerre elvesztette mindkét testvérét. Clarke-nak bűntudata van. Ha hisz a fiúnak, nem azt hiszi, hogy paranoiás, 5_4.jpgkészülhettek volna és megvédhették volna maguk. Ő is menni akar vele. Luke is visszatarthatatlan, hiszen Glass a mindene. Már rendbe jött annyira a lába, tud velük haladni. Pár önkéntessel a csapat elindul.

Hamar feszültségek is lesznek - Paul az egykori őr nem bírja elviselni, hogy Bellamy parancsol neki, aki fent az űrben hozzá képest egy senki volt. Clarke igyekszik csitítani a fiúkat, de nehezen megy, mert fél attól, mit gondolhat róla Bellamy. Ugyan a fiú kedves vele, és egyszer úgy tűnik, minden rendbe köztük, de aztán megint elmérgesedik a helyzet.

4_7.jpgAmi rosszabbodik, amikor megtalálják az emberrablók táborát. Bellamy titokban bement felderíteni, és megtalálta a fegyverraktárt. Neki már kész terve van: elviszik a fegyvereik, a robbanószereikkel aláássák a védőfaluk, majd kimentik az embereiket. Clarke és Paul szerint ez túl kockázatos, ők előbb tárgyalni akarnak. Az ő csoportjuk legyűri a többieket, Bellamy még bilincset is kap, és Clarke árulása különösen fáj neki. Követet választanak, aki bemegy az emberrablókhoz, Bellamy szerint bármennyire is felesleges ezzel próbálkozni.

Közben az emberrablók között a társaik igyekeznek túlélni. Kiderül, ők egy olyan szekta, akik a világ pusztulása óta így élnek. Elveszik másoktól, ami kell, hogy életben maradjanak, míg nem találnak egy olyan helyet, ahol letelepedhetnek. Minden a Földtől függ - ők abban hisznek, hogy nem szabad szennyezni a bolygót, és minimális hatással kell lenni a környezetre. Van, amivel Glass egyet is tud érteni. A vezető, Soren is felfigyel erre, és maga mellé emeli a lányt. Ám amikor Glass megérti, mit várnak tőlük igazán - egy párosodási szertartáson mindenkinek kijelölnek egy helyi párt, akivel gyereket kellene nemzenie és így növelnie a csoport számát - már a szökésen kezd dolgozni. Wells is játssza az engedelmes szolgát, amíg a menekülés útját keresi. Összebeszélnek Glass-szal, hogy éjjel, még a párosodás 3.JPGelőtt szöknek. Jöhet velük a többi fogoly közül bárki. Aminek O örül is, hiszen nagyon összebarátkozott itt egy lánnyal.

Közben Clarke és a kintiek rábukkannak a követük fejére egy karón. Paul menekülne haza, mindenkit itt hagyva. Clarke azonban erre képtelen. Luke és a társaik közben kiszabadítják Bellamyt, ők már elhozták a fegyvereket is, és készek Bellamy tervét követni. Paul is szembesül ezzel, rájuk parancsol, hogy hazamennek. 2_7.jpgClarke most Bellamy oldalára áll, és Paul lesz az, akinek mennie kell.

A bombák ledöntik a falat, de vele a csoport búvóhely is instabillá válik. Gyorsan mentik az embereket, ami könnyen megy, hiszen a szökés is erre volt időzítve, így tulajdonképpen mindenki kifelé tartott már. A szeretteikre találva indulnak haza, kiegészülve a szektások más foglyaival, és azokkal, akiket nem sikerült agymosni.

Hazaérve Bellamy egy dombra hívja Clarke-ot magával. Itt szeretné felépíteni a közös otthonuk, megkéri a lány kezét. Az eljegyzési gyűrű Clarke családjának régi öröksége: Bellamy már a szülőktől is kért engedélyt, ők már megadták. Clarke boldogan mond igent.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6414605194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása